Φάκελος Τέμπη: Που οφείλονται τα εγκαύματα 2ου και 3ου βαθμού σε πυροσβέστες;

Πρωτοφανή πράγματα που, αν μη τι άλλο εγείρουν απορίες για το περιεχόμενο του φορτίου της εμπορικής αμαξοστοιχίας, που συμμετείχε στο πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών, καταγγέλλουν στον FOCUS FM 103.6 και τον Στέφανο Δαμιανίδη πυροσβέστες που επιχείρησαν στο σημείο του συμβάντος.

Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος, στα χέρια του βρίσκεται ιατρική γνωμάτευση που επιβεβαιώνει ότι ένας πυροσβέστης που συμμετείχε στην προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών, υπέστη χημικά εγκαύματα. Συγκεκριμένα, η γνωμάτευση κάνει λόγο για “χημικό έγκαυμα 3ου βαθμού του καρπού και της άκρας χειρός και χημικό έγκαυμα 2ου βαθμού της ποδοκνημικής και του άκρου ποδός”.

Στην περιγραφή της ασθένειας οι γιατροί έγραψαν: “ Ο ασθενής φέρει εγκαύματα δευτέρου και τρίτου βαθμού και χρήζει χειρουργικής φροντίδας, καθώς και ανάρρωσης και αποχή από την εργασία του προς αποφυγή επιμόλυνσης”.

Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με τις πληροφορίες του FOCUS FM 103.6, δεν είναι ο μοναδικός πυροσβέστης που αποκόμισε εγκαύματα από το σημείο. Ωστόσο, μένει να επιβεβαιωθούν με έγγραφα ιατρικά όπως στην παραπάνω περίπτωση.

Όπως γίνεται αντιληπτό, τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά. Από που προέκυψαν τα εγκαύματα, όταν ο ίδιος ο πυροσβέστης, όπως ομολόγησε στους γιατρούς, δεν ένοιωσε να καίγεται στο σημείο της τραγωδίας.

«Επιχειρήσαμε στο σημείο και δεν καήκαμε, τα ρούχα μου είναι άθικτα. Και σε κάποια φάση αισθανόμουν κάτι να με διαπερνά σαν γυαλί» αναφέρει η μαρτυρία σύμφωνα με το ρεπορτάζ στον Στέφανο Δαμιανίδη.

Δείτε εδώ:

Προηγούμενο άρθροΤους φακέλους για όλα τα σιδηροδρομικά δυστυχήματα που έγιναν τα τελευταία 15 χρόνια ζήτησε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου
Επόμενο άρθροΣεισμός στην Εύβοια