«Είναι σκοταδισμός. Μας επιστρέφει στον Μεσαίωνα» δήλωσε στον Focus FM και στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση ο νομικός, Σπύρος Χριστόφιλος, για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης «Τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας» και για το άρθρο 191 που αφορά στη διασπορά ψευδών ειδήσεων, εκπέμποντας «σήμα κινδύνου» για το μέλλον της ενημέρωσης στη χώρα μας.

Εξήγησε ότι με το εν λόγω άρθρο, «δεν θα χρειάζεται αντικειμενικά να διαπιστωθεί ότι προκαλείται φόβος» από τη μετάδοση ειδήσεων, όπως ισχύει έως τώρα.

«Μπορεί απλώς να γίνει μια χρήση από τον δικαστή εάν κρίνει ότι θα μπορούσε να προκληθεί φόβος, χωρίς να πει κανείς ότι του προκλήθηκε φόβος. Προστέθηκε και η λέξη «ανησυχία», που είναι κάτι πολύ ηπιότερο. Δηλαδή, οποτεδήποτε εμείς συνομιλούμε, αν κρίνει κάποιος ότι υπάρχει δυνατότητα να προκαλέσουμε ανησυχία, θα πάμε κατηγορούμενοι» σημείωσε ο κ. Χριστόφιλος.

«Είναι αδιανόητο να αντιτίθεται (σ.σ. στο ν/σχ) η Ένωση Δικαστών με τέτοιο αιχμηρό τρόπο και αυτό να μη μας βάζει σε σκέψεις», κατέληξε.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξή του εδώ:

Προηγούμενο άρθροΕμβόλιο Johnson & Johnson – Νέα πιθανή παρενέργεια αναγνώρισε ο EMA
Επόμενο άρθροΣυναγερμός στις Αρχές από ανεύρεση δύο φακέλων με άγνωστη σκόνη στα γραφεία του Καλλιμάρμαρου