Φ. Γεννηματά: Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα επιχείρησε πάλι σήμερα ο κ. Μητσοτάκης

Άλλη μια αποτυχία στο θέμα των πυρκαγιών, προσάπτει στην κυβέρνηση η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου, που έδωσε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης.

«Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, μετά την προσχηματική συγγνώμη, προσπάθησε σήμερα ο κ. Μητσοτάκης, αδυνατώντας να παραδεχθεί αυτό που βλέπουν οι πολίτες. Ότι το δήθεν επιτελικό κράτος και το κυβερνητικό σύστημα πολιτικής προστασίας, απέτυχε στην πράξη», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η κ. Γεννηματά.

«Οι ίδιοι οι αρμόδιοι Υπουργοί του καθημερινά αυτοσυγχαίρονται και ο ίδιος τους δικαιολογεί, αποδεικνύοντας ότι οι δηλώσεις του περί απόδοσης ευθυνών, είναι μόνο για επικοινωνιακή κατανάλωση. Για την ΝΔ, πάντα φταίνε άλλοι. Το 2007 ο στρατηγός άνεμος και τώρα που δεν υπήρχε ,φταίει η κλιματική κρίση. Η κυβέρνηση τα έκανε όλα καλά», προσθέτει.

«Αν βέβαια ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει πράγματι έστω και τώρα στην ανάγκη εθνικής συνεννόησης, δεν έχει παρά να αποδεχθεί προτάσεις που καταθέσαμε. Για άμεση συζήτηση μεταξύ αρχηγών στην Βουλή, για συζήτηση στις κοινοβουλευτικές επιτροπές των σχεδίων ανασυγκρότησης και μηχανισμούς ελέγχου της εφαρμογής τους. Μην επαναληφθούν όσα έγιναν με το Ταμείο Μολυβιάτη», τονίζει η κ. Γεννηματά.

«Να συμμετέχουν ενεργά στα προγράμματα θεσμικοί φορείς που θα πρέπει όλοι να υπόκεινται σε λογοδοσία. Αρκετά με τη Μαξίμου ΑΕ. Όχι εξωθεσμικές λειτουργίες στην ανασυγκρότηση των περιοχών. Τέλος όσον αφορά την κλιματική κρίση , η συγκεκριμένη πρωτοβουλία και πρόταση μας για κλιματικό νόμο είναι στο τραπέζι. Ιδού η Ρόδος…», καταλήγει στην ανακοίνωσή της, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Προηγούμενο άρθροΕλληνική Λύση: Απαιτούμε διακομματική επιτροπή για τη διαχείριση των δωρεών
Επόμενο άρθροΠολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και αύριο σε Αττική, Εύβοια, Λακωνία και Βόρειο Αιγαίο