Ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό: Το παρουσιάζει σήμερα η Ελληνική Κυβέρνηση

Το «πράσινο» ψηφιακό πιστοποιητικό έρχεται και το διεθνές του όνομα θα είναι «EU digital Covid certificate», με την κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη να το παρουσιάζει σήμερα Παρασκευή.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ θα λάβουν επίσης μέρος ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ).

Στο ευρωπαϊκό πιστοποιητικό αναφέρθηκε και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν. Σημείωσε πως για το πιστοποιητικό αυτό η Ελλάδα και η ΕΕ εργάστηκαν χέρι-χέρι. “Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ένας από τους πρώτους που προώθησαν την ιδέα να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις, μεταξύ άλλων, για τους εμβολιασμένους πολίτες. Και μπορώ με περηφάνια να πω ότι το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό θα μπορεί να τεθεί σε ισχύ ήδη από τον Ιούνιο” ανέφερε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

Προηγούμενο άρθροΆστατος ο καιρός σήμερα -Σε ποιες περιοχές αναμένονται βροχές και καταιγίδες
Επόμενο άρθρο«Πρεμιέρα» για συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις σε υπαίθριους χώρους