Ευάγγελος Μπασάρ Μούσσα: «Δεν θ αργήσουν χιλιάδες Αφγανοί να βρεθούν στα σύνορα μας»

Για τα γεγονότα στο Αφγανιστάν και την επανακατάληψη της χώρας από τους Ταλιμπάν, το πόσο θα επηρεάσουν τις διεθνείς εξελίξεις αλλά και σε τι βαθμό θα επηρεαστεί και η δική μας χώρα, μίλησε σήμερα στον Focus FM και στον Κώστα Τουτσίδη ο Ευάγγελος Μπασάρ Μούσσα Διδάκτωρ Οικονομικών και Συντονιστής ακαδημαϊκού δικτύου χωρών Μαύρης Θάλασσας και Ανατολικής Μεσογείου BSEAMAN του ΑΠΘ.

«Εάν ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος στο Αφγανιστάν αυτομάτως όσοι φεύγουν απ τη χώρα αυτή θα θεωρούνται πρόσφυγες και θα δικαιούνται άσυλο» είπε ο κ. Μούσσα αναφερόμενος στον κίνδυνο χιλιάδες Αφγανοί να βρεθούν στα ελληνοτουρκικά σύνορα προσπαθώντας να περάσουν στην Ευρώπη.

«Δεν θ αργήσουν αυτοί οι άνθρωποι να βρεθούν στα σύνορα μας γιατί η Τουρκία και οι διακινητές έχουν πλέον την εμπειρία πως να το κάνουν και να επενδύουν στην ανθρώπινη δυστυχία δημιουργώντας μια τεράστια βιομηχανία μεταφοράς».

Αναφορικά με τη στάση των Η.Π.Α απέναντι στην Τουρκία και την Ελλάδα σε συνδυασμό και με τα γεγονότα στο Αφγανιστάν, ο Ευάγγελος Μπασάρ Μούσσα τόνισε ότι: «ο ρόλος που θα παίξει η Τουρκία στην περιοχή του Πακιστάν και του Αφγανιστάν είναι πιο χρήσιμος για τα συμφέροντα των Η.Π.Α παρά ο οποιοσδήποτε ρόλος της Ελλάδας».       

Ακούστε ολόκληρη την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη με τον Ευάγγελο Μπασάρ Μούσα στο ηχητικό που ακολουθεί:

Προηγούμενο άρθροΙσχαιμικό επεισόδιο υπέστη ο Νίκος Χαρδαλιάς
Επόμενο άρθροΚαιρός: Ανεβαίνει ξανά σταδιακά ο υδράργυρος