Ακόμη ένα περιστατικό έξωσης σε βάρος τετραμελούς οικογένειας στην Καλαμαριά Θεσσαλoνίκης κατήγγειλε ο πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Δανειοληπτών Ελλάδος, Ευάγγελος Κρητικός στον FOCUS FM 103.6 και τον Κώστα Τουτσίδη.

«Πήγαν εφτάμιση ώρα το πρωί αστυνομική δύναμη μαζί με το δικαστικό επιμελητή και δύο άτομα αγνώστου προελεύσεως. Στην ουσία σπάσανε πόρτα και κλειδαριά και σύρανε τους ανθρώπους έξω. Δε τους άφησαν να πάρουν κανένα προσωπικό αντικείμενο. Το σπίτι κλειδώθηκε και δεν έχουν ούτε φορτιστή για το κινητό τους», ανέφερε αρχικά ο κ. Κρητικός και πρόσθεσε:

«Η οφειλή ήταν 15.000 ευρώ αμφισβητούμενη(…) Η αρχική οφειλή από 15 χιλιάρικα πήγε 40. Και το σπίτι το βγάλανε στον πλειστηριασμό για 90!. Ο υπερθεματιστής, αυτός που πήρε το σπίτι είναι ένας τριαντάχρονος, για τον οποίο ζητήσαμε έλεγχο του πόθεν έσχες των χρημάτων. Καταγγέλλω ότι σε Θεσσαλονίκη υπάρχει κύκλωμα που παίρνειλτα σπίτια του κόσμου και ξεπλένει μαύρο χρήμα(…)Γίνονται γραπτές καταγγελίες στους αρμόδιους οικονομικούς εισαγγελείς»

Για τις πιθανότητες να ανατραπεί η κατάσταση σε βάρος της οικογένειας είπε:

«Εμείς θα τους βοηθήσουμε μέχρι τέλους, μέχρι να δικαιωθούν. Δε μπορεί για 15 χιλιάδες ευρώ να χάνεται ένα σπίτι(…) Το κυριότερο πρόβλημα στις περιπτώσεις αυτές είναι το οικονομικό. Είναι τεράστια τα δικαστικά έξοδα. Αν επιμείνει, δικαστικά δικαιώνεται. Για τη συγκεκριμένη οικογένεια και όπου μπορούμε, σαν οργάνωση και σαν ομοσπονδία, δράμε και βοηθούμε χωρίς να λάβουμε ούτε ευρώ, θα αναλάβουμε τα έξοδα μέχρι τέλους, για να πάρουν τα σπίτια τους πίσω».

Ο κ. Κρητικός κλήθηκε να πάρει θέση επί του νομοσχεδίου που εγκρίθηκε προσφάτως και “ανάβει” το πράσινο φως στα funds για τους πλειστηριασμούς:

«Η προχτεσινή απόφαση αποτέλεσε θρυαλλίδα που άνοιξε τον ασκό του αιόλου. Και διαφορετικά να αποφάσιζε ο Άρειος Πάγος, απλά θα κέρδιζαν χρόνο οι δανειολήπτες για να επανέλθουν τα funds. Τώρα έχουμε δύο σοβαρά θέματα. Πρώτον, είναι η λειτουργία της ίδιας της δικαιοσύνης που χρειάζεται συνταγματική αναθεώρηση(…)Δεύτερο θέμα είναι αυτό το θέμα των πλειστηριασμών που θα αλλάξει την κοινωνική δομή της χώρας και πρέπει να λυθεί με κομματική συναίνεση, καθώς αφορά εκατομμύρια κόσμου. Το θέμα είναι πάρα πολύ μεγάλο για να τύχει μικροκομματικής εκμετάλλευσης»

Τέλος, ο κ. Κρητικός απέδωσε ευθύνες, μιλώντας ευθέως για τις πολιτικές που οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση:

«2015-2019 έρχεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ξηλώνει όλη την προστασία της πρώτης κατοικίας. Υπέγραψε την εγκατάσταση των funds, κατήργησε τον νόμο Κατσέλη, την προστασία της πρώτης κατοικίας. Και έρχεται η ΝΔ και αυτά που υπέγραψε με χέρια και πόδια ο ΣΥΡΙΖΑ και τα εφαρμόζει με βιαιότητα».

Ακούστε τη συνέντευξη στο ηχητικό που ακολουθεί:

 

Προηγούμενο άρθροΤέλος στην πώληση βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων αποφάσισε η Ε.Ε
Επόμενο άρθρο3 συλλήψεις σε Εύοσμο και Κορδελιό μετά από συντονισμένη επιχείρηση της ΕΛΑΣ