
«Το κράτος δεν κάνει τίποτα» δήλωσε χαρακτηριστικά στον ρ/σ Focus και στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση η κ. Χρυσοβαλάντου Καλτσάτου, μία από τις χιλιάδες γυναίκες που καταβάλλουν τεράστια προσπάθεια και δίνουν τον προσωπικό τους αγώνα, έχοντας την επιθυμία να φέρουν στον κόσμο ένα παιδί με τη διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης.
Αναφερόμενη στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες μίλησε για «γαϊδουριά γιατρών, ειδικά στα δημόσια νοσοκομεία» προσθέτοντας «μας φέρονται σαν σκουπίδια. Είμαστε ένα τίποτα γι’ αυτούς, αφού πάμε μέσω επιτροπών, άρα δεν έχουμε αξία».
«Η κοινωνία μας έχει καταντήσει να ντρεπόμαστε που μπαίνουμε σε διαδικασίες εξωσωματικής. (…) Πολλές γυναίκες δεν μιλούν δημόσια, δεν ρωτούν, δεν λένε τη γνώμη τους γιατί ντρέπονται που βρίσκονται στη διαδικασία. Ντρέπονται για τον εαυτό τους. Σε τι κόσμο ζούμε για να ντρεπόμαστε να γίνουμε μάνες;» αναρωτήθηκε.
Στη διάρκεια της εκπομπής, η κ. Καλτσάτου απήυθυνε «ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους γιατρούς να βοηθήσουν αυτές τις γυναίκες, να σταθούν πλάι τους και να σταματήσουν να μας βλέπουν σαν κουμπαράδες». «Δεν έχουμε λεφτά. Θέλουμε ανθρωπιά!» είπε.
Τέλος, ερωτηθείσα για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών ανέφερε χαρακτηριστικά «καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά 40 χρόνια σκλαβιά και φυλακή».
Ακούστε εδώ: