Εξοπλιστικό πρόγραμμα Μαμούθ προανήγγειλε ο Σόλτς για τη Γερμανία!

Τεράστιο εξοπλιστικό πρόγραμμα και αμυντική συνεργασία με τη Γαλλία προανήγγειλε σήμερα για τη Γερμανία ο Καγκελάριος Όλαφ Σόλτς.

Το Γερμανικό εξοπλιστικό πρόγραμμα ανέρχεται σε 100 δισ ευρώ!

Χαρακτηριστικά ο Σόλτς στην ομιλία του ανέφερε:

«Όποιος είδε το διάγγελμα του Πούτιν για την επίθεση στην Ουκρανία δεν μπορεί να έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι θέλει να στήσει μια ρωσική αυτοκρατορία. Πρέπει να αναρρωτηθούμε τι πρέπει να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε σήμερα και στο μέλλον αυτή την απειλή, Πρέπει να επενδύσουμε περισσότερα για την ασφάλεια της χώρας, να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία. Μιλάμε για μια μεγάλη εθνική κινητοποίηση. Χρειαζόμαστε πλοία, αεροσκάφη και ικανούς στρατιώτες και θα το κάνουμε. Αλλά αυτό κοστίζει, βέβαια, πολλά χρήματα. Θα συγκροτηθεί, όμως, ειδικό ταμείο για την ενίσχυση του γερμανικού στρατού, το οποίο θα ενισχυθεί με 100 δισ. ευρώ.

Όλες οι απειλές, βέβαια, δεν αντιμετωπίζονται με τον στρατό. Γι’ αυτό και θα αγρυπνούμε για τις κυβερνοεπιθέσεις και εκείνες στα συστήματα επικοινωνιών. Θα φτιάξουμε μαζί με τη Γαλλία την επόμενη γενιά πολεμικών αεροσκαφών και πλοίων και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε για την κατασκευή του eurofighter. Θα προχωρήσει το σύστημα συνεργασίας για την κατασκευή των drones.

Θα πρέπει να εξασφαλίσουμε την ενεργειακή επάρκεια της χώρας και την απεξάρτησή της από τη Ρωσία. Μας το έδειξαν οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών. Η ενεργειακή επάρκεια είναι απαραίτητη για την ασφάλεια της Γερμανίας».

Προηγούμενο άρθροΣυνελήφθησαν δύο άτομα για ναρκωτικά
Επόμενο άρθροΔιάβημα διαμαρτυρίας του ΥΠ.ΕΞ προς τον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα