Εξώδικο στον Κωνσταντίνο Φαρσαλινό από το Πανεπιστήμιο Πάτρας – ΗΧΗΤΙΚΟ Focus FM

Τον λόγο για τον οποίο του απεστάλη εξώδικο από το Πανεπιστήμιο Πατρών, εξήγησε στον Focus FM και τον δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη, ο γιατρός, επιστημονικός ερευνητής Κωνσταντίνος Φαρσαλινός.

Ο κύριος Φαρσαλινός τόνισε ότι δεν νιώθει καμία ιδιαίτερη πίεση και ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τη στάση του, η οποία άλλωστε, όπως υποστήριξε, επιβεβαιώνεται πλήρως.

“Μου έστειλαν εξώδικο να μη λέω ότι είμαι ερευνητής στο Πανεπιστήμιο, με το οποίο συνεργάζομαι αμισθί. Εγώ είμαι υποψήφιος διδάκτωρ, έχω δημοσιεύσει δεκάδες επιστημονικά άρθρα σε ξένα περιοδικά, με το λογότυπο του Πανεπιστημίου”, συνέχισε ο κος Φαρσαλινός.

“Φυσικά όταν είχα διακριθεί σε μία λίστα 6.000 επιστημόνων με τις περισσότερες ετεροαναφορές, τότε ήμουν καλός συνεργάτης, από τη στιγμή που αναδείχθηκα και από τα ΜΜΕ. Ξέρετε, 14 Έλληνες συμμετείχαν σε αυτή τη λίστα των 6.200 επιστημόνων από όλο τον κόσμο. Όταν λοιπόν είσαι υποψήφιος διδάκτωρ, είσαι ερευνητής. Εγώ δεν είπα ποτέ ότι είμαι έμμισθος, είμαι άμισθος και επειδή είμαι άμισθος, δεν αισθάνομαι και καμία ιδιαίτερη πίεση από όλα αυτά” υπογράμμισε ο κος Φαρσαλινός.

“Μέσα στο εξώδικο εκφράζουν ταυτόχρονα και τη λύπη τους, που στα ΜΜΕ παρουσιάζομαι αμφισβητώντας την αναγκαιότητα των εμβολίων. Εγώ αμφισβητώ την αναγκαιότητα; Δηλαδή κάθε φορά που λέμε ότι είναι σημαντικά εργαλεία, ότι πρέπει να το κάνουν κυρίως οι ευπαθείς και οι ηλικιωμένοι, τι κάνουμε; Αμφισβητώ την αναγκαιότητα σημαίνει, ότι δεν ασκώ τον ολοκληρωτισμό της κυβέρνησης του να εκβιάζω, του να υποχρεώνω, του να βάζω πρόστιμα των 100 ευρώ , για μία ιατρική πράξη οπου ο κώδικας ιατρικής δεοντολογίας, απαιτεί μόνο ελεύθερη διμερή συναίνεση. Δηλαδή ο κανονικός, ο συστημικός που είμαι εγώ που υποστηρίζω απλά τον κώδικα δεοντολογίας είμαι το πρόβλημα και οι φυσιολογικοί είναι οι μη κανονικοί αναξιοπρεπείς που εκβιάζουν και βιάζουν τους Έλληνες πολίτες. Επειδή η συνεργασία μου με τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι άμισθη δεν μου ασκείται καμία πίεση με όλα αυτά Ας μου κόψουν το διδακτορικό μου που το έχω τελειώσει στην πραγματικότητα, απλά δεν είχα χρόνο να καταθέσω την πτυχιακή. Ας μου κόψουν τις συνεργασίες, δεν έχω κανένα πρόβλημα. Εγώ τη συνείδησή μου δεν πρόκειται να την πουλήσω και να αλλάξω η στάση μου. Η στάση μου δυστυχώς για πάρα πολλούς, έχει επιβεβαιωθεί πλήρως. Δηλαδή όταν έλεγα ως εκτίμηση από το Δεκέμβριο του 2020 οτι ο ιός θα γίνει ενδημικός, επιβεβαιώθηκα πλήρως. Όταν έλεγα ότι δεν ξέρουμε αν εμποδίζει τη μετάδοση και πόσο διαρκεί η ανοσία των εμβολίων, επιβεβαιώθηκα πλήρως. Δε φταίω εγώ που πέφτω μέσα και μάλιστα να πω δεν είναι επειδή είμαι ευφυής, είναι επειδή ήταν δική μου συνειδητή απόφαση να μην κοροϊδεύω τους πολίτες, να λέω τα πράγματα όπως είναι. Ο εμβολιασμός για τους ευπαθείς και τους ηλικιωμένους, αν και δεν είναι ότι καλύτερο, είναι μία επιλογή γι΄αυτούς, αλλά και τον καθένα που θέλει να εμβολιαστεί Εγώ πάντα έλεγα ότι πρέπει να εμβολιαστεί εκείνος που το θέλει,για οποιαδήποτε λόγο. Να ενημερωθεί σοβαρά, ψύχραιμα και να αποφασίσει μόνος” υπογράμμισε ο γιατρός.

“Τώρα πληρώνουμε τις επιπτώσεις της επικοινωνιακής πολιτικής πάνω στην πανδημία που αποφάσισαν, θα έλεγα, διεθνώς και όχι μόνο στην Ελλάδα, βασιζόμενοι στην τρομοκρατία στο ότι θα πεθάνουμε όλοι, στο ότι καταστρέφεται η ανθρωπότητα από τον ιό.” συνέχισε ο κος Φαρσαλινός.

Ο κος Φαρσαλινος σχολίασε και μία πρόσφατη μελέτη που έγινε στο Ισραήλ και αφορά δεδομένα που συλλέχθηκαν από προσωπικό νοσοκομείου, μετά την τέταρτη δόση του εμβολίου.

“Η μελέτη έδειξε ότι η τέταρτη δόση δεν είναι ικανή να μειώσει σημαντικά τη μόλυνση από την Όμικρον. Είπαν ότι, ενώ ανέβηκαν σημαντικά τα αντισώματα- πολύ παραπάνω και από την τρίτη δόση – δεν ήταν αρκετά να αντιμετωπίσουν την Ομικρον ως προς τη μόλυνση. Υπήρξε μία διαφορά, αλλά ήταν πάρα πολύ μικρή. Ο ίδιος ο Οργανισμός Φαρμάκων πριν από λίγες μέρες είπε – αν το λέγαμε εμείς θα μας έλεγαν αντιεμβολιαστες – ότι δεν μπορούμε να εμβολιάζουμε τον πληθυσμό κάθε τρεις μήνες, είναι αδύνατον και μπορεί να είναι και επικίνδυνο. Παρεμπιπτόντως επειδή εγώ είμαι εμβολιασμένος όπως και όλη η οικογένειά μου, όποιος με χαρακτηρίσει αντιεμβολιαστή, μου κάνει συκοφαντική δυσφήμηση και θα δεχθεί αγωγή . Ήδη έχω ένα μέσο ενημέρωσης στην Πάτρα που θα το πληρώσει,ήδη κινούμαι με το δικηγόρο μου. Και όποιος άλλος τολμήσει και το κάνει,θα υποστεί τις ίδιες συνέπειες. Αυτός ο χαρακτηρισμός δεν ισχύει για κανέναν που έχει εμβολιάσει τα παιδιά του. Για μένα θα έπρεπε οποίος χαρακτηρίζεται αντιεμβολιαστή και έχει εμβολιαστεί ο ίδιος, παράδειγμα υγειονομικοί έχουν κάνει σχεδόν όλοι το εμβόλιο της ηπατίτιδας από πού κι ως πού είναι αντιεμβολιαστες, αυτοί οι οποίοι βγαίνουν κατά της υποχρεωτικότητας; Για μένα όλοι όσοι έχουν χαρακτηριστεί αντιεμβολιαστες και έχουν κάνει εμβόλια, πρέπει να μηνύσουν αυτούς που τους χαρακτηρίζουν αντιεμβολιαστες. Είναι συκοφαντική δυσφήμιση διότι καταλαβαίνετε ότι ο όρος εμπεριέχει συκοφαντία και δυσφήμηση απέναντι στο άτομο, απέναντι και στην προσωπικότητά του.”, τόνισε.

“Οπως είπε και ο πρωθυπουργός θα τελειώσουμε αυτή την ιστορία του ιού, με παρακαταθήκες. Όπως είναι η μάσκα στα σχολεία, όταν έχουμε μελέτη στην Αγγλία που έδειξε οτι η χρήση της μάσκας δεν εμπόδισε τη μόλυνση. Έκαναν σύγκριση σχολείων που ήταν υποχρεωτική η μάσκα με κάποια σχολεία, στα οποία δεν ήταν. Η διαφορά ήταν τόσο μικρή,που δεν ήταν στατιστικά σημαντική. Και όταν δεν έχεις στατιστικά σημαντική διαφορά, σημαίνει ότι δεν υπάρχει διαφορά. Τα περισσότερα μέτρα, αν όχι όλα τα μέτρα περιορισμού βασίζονται σε αυθαίρετες θεωρητικές εκτιμήσεις ή σε μοντέλα. Έχει υποκατασταθεί η επιστήμη των πραγματικών δεδομένων, με μοντέλα και γνωρίζετε πόσο ακριβή είναι τα μοντέλα στην Ελλάδα”.

Προηγούμενο άρθρο23.340 κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ
Επόμενο άρθροΣυνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων – Προς παράταση τα μέτρα