Εξεταστική για τη χρεοκοπία και τα μνημόνια την περίοδο 1974 – 2010 ζήτησε ο Βαρουφάκης.

Εξεταστική επιτροπή για το άνοιγμα φακέλου της χρεοκοπίας και των μνημονίων ζήτησε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Από το βήμα της Βουλής, στην ομιλία του επί του νέου κρατικού προϋπολογισμού, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 κάνοντας χρήση του αναθεωρημένου άρθρου του Συντάγματος που δίνει το δικαίωμα στη μειοψηφία να καταθέτει προτάσεις για σύσταση εξεταστικών επιτροπών, ανέφερε πως υποβάλλει την πρόταση του προς συνυπογραφή κι από τα υπόλοιπα κόμματα.

«Έρχομαι λοιπόν στο ψητό: Τι έπρεπε να γίνει με το χρέος. Αναδιάρθρωση. Εδώ και τώρα. Είναι η μόνη εναλλακτική στην επιμήκυνση υπό όρους συρρίκνωσης της κοινωνίας μας και ερημοποίησης της χώρας μας. Να το πω σε γλώσσα έντονη αλλά καθόλου υπερβολική; Αναδιάρθρωση ή Θάνατος! Δεν υπερβάλλω. Όσο δεν απαιτείτε την αναδιάρθρωση, θανατώνετε αργά αλλά σταθερά τη δυνατότητα της κοινωνίας μας να αναπαράγεται οικονομικά, βιολογικά, ακόμα και πολιτιστικά», είπε.

Η εξεταστική επιτροπή που ζητά, σκοπό θα έχει τη διερεύνηση των αιτιών και των πράξεων -από τη μεταπολίτευση έως το 2010- που οδήγησαν τη χώρα σε χρεοκοπία.

«Δεν μας ενδιαφέρει η στοχοποίηση κανενός, η πρότασή μας έχει σταλεί στα γραφεία κάθε κόμματος», είπε και κάλεσε τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να την συνυπογράψουν.

Προηγούμενο άρθροΧωρίς νερό περιοχή της Καλαμαριάς.
Επόμενο άρθροΗ ομιλία και οι προτάσεις του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, στη Βουλή. – ΒΙΝΤΕΟ