Δίκτυο τρομοκρατών που με καθοδήγηση από το εξωτερικό, μεθόδευε πλήγματα κατά προσεκτικά επιλεγμένων στόχων στην ελληνική επικράτεια εξαρθρώθηκε από την ΕΥΠ και την αστυνομία.

Συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί, μέλη του τρομοκρατικού ηγετικού στελέχους, που δραστηριοποιούνταν στο εξωτερικό, ως «εγκέφαλος» του δικτύου. Οι συλληφθέντες είναι Πακιστανοί 29 και 27 ετών. Ο αρχηγός που τους έδινε οδηγίες και κατευθύνσεις ήταν ένας ομοεθνής τους από το εξωτερικό και όπως αναφέρουν πληροφορίες σχεδίαζαν να χτυπήσουν με αέρια εστιατόριο ισραηλινών συμφερόντων στο κέντρο της Αθήνας. Παράλληλα στρατολογούσαν και άλλα άτομα, προκειμένου να προβούν σε ανθρωποκτονίες και ρίψεις εκρηκτικών.

Από την ανάλυση κατασχεθέντων πληροφοριακών και ψηφιακών δεδομένων μετά από έρευνες αποκαλύφθηκε και επιβεβαιώθηκε ότι τα μέλη του δικτύου:

  • είχαν επιλέξει ήδη ως στόχο της επίθεσης, κτίριο ιδιαίτερης σημειολογίας
  • είχαν προβεί στην κατόπτευση του χώρου και στο σχεδιασμό της επίθεσης
  • είχαν λάβει τελικές οδηγίες για την πραγματοποίηση του πλήγματος
  • σε εφαρμογή οδηγιών αυτών αναζητούσαν και έτερα πρόσωπα για την καλύτερη δυνατή εκτέλεση της αποστολής τους.
Σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, ενώ πρωινές ώρες της 28/03/2023, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή.
Προηγούμενο άρθροΔεκτό κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο με τα μέτρα στήριξης για το δυστύχημα στα Τέμπη
Επόμενο άρθροΜανώλης Κοττάκης: «Όποια κυβέρνηση και αν προκύψει από τις εκλογές, θα γίνει ελληνοτουρκική συμφωνία για θέματα του Αιγαίου και συνεκμετάλλευση»