Εξαπάτησαν δύο επιχειρηματίες στη Ρόδο με λεία 98.000 ευρώ

Ίσως να μην πρόκειται για τυχαία περιστατικά αφού η εξαπάτηση των δύο επιχειρηματιών από τη Ρόδο έγιναν με τον ίδιο τρόπο με αποτέλεσμα να χάσουν συνολικά 98.000 ευρώ!

Συνεχίζονται πάντως με αμείωτο ρυθμό τα κρούσματα απάτης από επιτήδειους που παριστάνουν τους πελάτες και υποκλέπτουν τα απόρρητα στοιχεία των λογαριασμών τους σε όλη την Ελλάδα.

Στα δίχτυα του απατεώνα πιάστηκε ένας 43χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος στην επαρχιακή οδό Ρόδου– Καμείρου, όταν δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από κινητό από τον δράστη που του ζήτησε τον αριθμό του τραπεζικού του λογαριασμού, δήθεν για να του καταβάλει 100 ευρώ για την αγορά εμπορευμάτων που παρήγγειλε και θα πήγαινε να τα παραλάβει από το κατάστημα ένας συνεργάτης του.

Ο επιχειρηματίας του έστειλε το IBAN του λογαριασμού του και έλαβε στο κινητό του ένα μήνυμα, το οποίο περιείχε link που του ζητούσε να συνδεθεί για να πραγματοποιηθεί η συναλλαγή. Ενώ συνoμιλούσαν, ο δράστης ζήτησε από τον 43χρονο και τον προσωρινό κωδικό που έλαβε με SMS και, μόλις εκείνος του τον έδωσε, μετέφερε από τον λογαριασμό του 57.000 ευρώ σε τέσσερις δόσεις!

Με τον ίδιο τρόπο, ο ίδιος πιθανότατα άγνωστος εξαπάτησε τηλεφωνικά έναν 57χρονο επιχειρηματία, στον οποίο συστήθηκε ως ο ιδιοκτήτης γνωστού ξενοδοχείου. Ο δράστης του ζήτησε τον αριθμό του τραπεζικού του λογαριασμού με το πρόσχημα ότι ένα συγγενικό του πρόσωπο θα πήγαινε στο κατάστημά του για αγορές και ήθελε να του προκαταβάλει 150 ευρώ.

Ο 57χρονος του έστειλε τον αριθμό, αλλά ο δράστης υπέκλεψε με την χρήση της εφαρμογής viber και τους κωδικούς ηλεκτρονικών συναλλαγών, με τους οποίους έκανε πέντε μεταφορές χρημάτων συνολικού ύψους 41.000 ευρώ σε λογαριασμούς άλλης τράπεζας. Και τα δυο περιστατικά ερευνά η Ασφάλεια, που προσπαθεί να ταυτοποιήσει τους κατόχους των λογαριασμών στους οποίους μεταφέρθηκαν τα χρήματα.

Προηγούμενο άρθροΜέχρι τις 30 Ιουνίου οι εγγραφές για το 1ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Θεσσαλονίκης-Νεάπολης
Επόμενο άρθροΔ. Ωραιοκάστρου: Αναδιανομή τροφίμων στους δικαιούχους του ΤΕΒΑ