Έβρος: Στο ΚΥΤ Φυλακίου σήμερα οι 38 παράνομοι μετανάστες της νησίδας

Οι 38 παράνομοι μετανάστες που εντοπίστηκαν μέσα στην ελληνική επικράτεια στην περιοχή του χωριού Λάβαρα τέσσερα χιλιόμετρα νότια της τουρκικής νησίδας μεταφέρονται σήμερα στο ΚΥΤ Φυλακίου στον Έβρο προκειμένου να ακολουθηθούν οι διαδικασίες καταγραφής και ταυτοποίησης τους.

Υπενθυμίζεται πως χθες αργά το απόγευμα είχαν μεταφερθεί στο Προανακριτικό Κέντρο Αλλοδαπών στον Έβρο όπου και διενεργήθηκε προανάκριση για τον χρόνο και τον τρόπο, αλλά και από ποιο σημείο πέρασαν στην ελληνική επικράτεια.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό των μεταναστών:

«Μετά από νεότερες πληροφορίες και εκτεταμένες έρευνες εντοπίστηκε στην παρέβρια περιοχή των Λαβάρων ομάδα παράτυπων μεταναστών, κατά δήλωσή τους από τη Συρία, αποτελούμενη από 22 άνδρες, 9 γυναίκες και 7 παιδιά, ενώ μία από τις γυναίκες είναι εγκυμονούσα. Επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο σημείο είναι περίπου 4 χιλιόμετρα νοτίως, από τις συντεταγμένες εκτός της ελληνικής επικράτειας, που είχαν δηλωθεί ως αρχική θέση προ ημερών.

Από τη στιγμή του εντοπισμού τους έχουν σπεύσει προς αρωγή τους οι απαραίτητες δυνάμεις της ΕΛΑΣ και όλων των υπόλοιπων κρατικών υπηρεσιών, για την περίθαλψη των μεταναστών, την παροχή τροφής και νερού και τη μεταφορά τους σε χώρο προσωρινής φιλοξενίας».

 

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Αίθριος με άνοδο της θερμοκρασίας – Στους 37 βαθμούς σήμερα ο υδράργυρος – 42 την Παρασκεύη
Επόμενο άρθροΣυντάξεις Σεπτεμβρίου: Πότε καταβάλλονται