Έβρος: Προσπάθησαν να στήσουν νέο επεισόδιο με παράνομους μετανάστες σε νησίδα εκτός ελληνικής επικράτειας

Νέο σήριαλ με παράνομους μετανάστες σε νησίδα του ποταμού Έβρου, προσπάθησε να δημιουργηθεί από χθες, με την ΜΚΟ «Watch the Med» να ενημερώνει για ύπαρξη τους την Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Η Ελληνική Αστυνομία ειδοποιήθηκε χθες (8/12/2022) τις πρώτες πρωινές ώρες από την ΜΚΟ “Watch the Med” για ύπαρξη παράνομων μεταναστών σε νησίδα του Έβρου. Οι ελληνικές αρχές σε συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσία του Γενικού Επιτελείου Στρατού εξέτασαν τις συντεταγμένες που τους δόθηκαν. Από τον έλεγχο προέκυψε ότι το σημείο δεν ανήκει στην Ελληνική επικράτεια. Αμέσως, ενημερώθηκαν η ΜΚΟ, ο Frontex και ειδοποιήθηκαν με ΝΟΤΑΜ οι τουρκικές αρχές στο τριεθνή σταθμό του Καπετάν Αντρέεβο για την περισυλλογή των μεταναστών.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με παράνομους μετανάστες που βρίσκονται σε νησίδα του Έβρου, η οποία δεν ανήκει στην ελληνική επικράτεια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:

«Η Ελληνική Αστυνομία ειδοποιήθηκε χθες (8/12/2022) τις πρώτες πρωινές ώρες από τη ΜΚΟ “Watch the Med” για ύπαρξη παράνομων μεταναστών σε νησίδα του Έβρου. Οι ελληνικές αρχές σε συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσία του Γενικού Επιτελείου Στρατού εξέτασαν τις συντεταγμένες που τους δόθηκαν. Από τον έλεγχο προέκυψε ότι το σημείο δεν ανήκει στην ελληνική επικράτεια. Αμέσως, ενημερώθηκαν η ΜΚΟ, ο Frontex και ειδοποιήθηκαν με ΝΟΤΑΜ οι τουρκικές αρχές στον τριεθνή σταθμό του Καπετάν Αντρέεβο για την περισυλλογή των μεταναστών».

Προηγούμενο άρθροΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η ΘΕΙΑ ΤΟΥ 16ΧΡΟΝΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΤΟΝ ΣΕΡΕΤΗ ΓΡΗΓΟΡΗ ΟΤΙ ΟΙ ΡΟΜΑ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΣΥΡΙΖΑ
Επόμενο άρθρο«Τρύπωναν» στο e-banking τρίτων και «σήκωναν» χρήματα – Τέσσερις συλλήψεις