Εβδομάδα πληρωμών για επίδομα θέρμανσης, επιστρεπτέα προκαταβολή 5 και ενοίκια

Αυτή την εβδομάδα ξεκινά η καταβολή στους δικαιούχους της οικονομικής ενίσχυσης του 5ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής αλλά και του επιδόματος θέρμανσης. Θέμα ωρών αποτελεί η έκδοση των σχετικών υπουργικών αποφάσεων με τις οποίες θα ανοίξει ο δρόμος για την καταβολή των ποσών στους δικαιούχους. Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών προχωρά στην κατάθεση στη Βουλή νομοθετικών διατάξεων για τη μη καταβολή ενοικίων τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο αλλά και για την επιδότηση παγίων δαπανών για τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την πανδημία.

Όσον αφορά στο επίδομα θέρμανσης φέτος το ποσό του επιδόματος κυμαίνεται από 80 έως 650 ευρώ και θα δοθεί σε 692.879 δικαιούχους. Υπενθυμίζεται ότι, για πρώτη φορά, εκτός από την αγορά του πετρελαίου θέρμανσης επιδοτείται και η αγορά φυσικού αερίου και υγραερίου. Παράλληλα, για οικισμούς με λιγότερους από 2.500 κατοίκους καλύπτεται και η αγορά καυσόξυλων και pellet.

Δώρο Χριστουγέννων

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα και πιθανότατα προς το τέλος της αναμένεται να πληρωθούν τη δεύτερη δόση του Δώρου Χριστουγέννων όσοι δικαιούχοι ήταν σε αναστολή εργασίας τον Δεκέμβριο

Προηγούμενο άρθροΆστατος σήμερα ο καιρός-Τοπικές νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη
Επόμενο άρθροΞεκίνησαν να πληρώνονται οι συντάξεις Φεβρουαρίου