Εθνικό έγκλημα η ιδιωτικοποίηση του νερού στην Ελλάδα!

“Η ιδιωτικοποίηση του νερού, ξεκάθαρα είναι αύξηση των τιμών για τον ιδιώτη για περισσότερο κέρδος και μείωση στην ποιότητα του νερού”, δήλωσε στον Focus FM 103.6 και το δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη, ο  Γιώργος Αρχοντόπουλος, μέλος του σωματείου εργαζομένων της ΕΥΑΘ.

“Όπου εφαρμόστηκε η ιδιωτικοποίηση, αυτό έγινε”. Στην Αυστραλία, λόγω κακής συντήρησης, έσπασε ο αγωγός λυμάτων και χυνόταν μέσα στον αγωγό της ύδρευσης. Για τρεις μήνες στο Σίδνεϊ δεν έπιναν νερό. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα “.

 “Έρχεται σήμερα η κυβέρνηση με ενα νομοσχέδιο, έμμεσα όχι άμεσα όπως παλιά, επειδή δεν μπορούν να ξεπεράσουν τΙς αποφάσεις του ΣτΕ. Στη  Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας , εντάσσουν  και τα απόβλητα και τα νερά, την ονομάζουν Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων,Ενέργειας και Υδάτων και με αυτόν τον τρόπο , ακυρώνουν τις αποφάσεις του ΣτΕ. Εντάσσουν στο νέο νομοσχέδιο και το θέμα της τιμολόγησης, ο πολίτης δηλαδή μόνο θα πληρώνει για να κερδίζουν κάποια παλικάρια εκεί στη νέα ΡΑΕΥ , να έχουμε διευθύνοντες συμβούλους όπως έχουμε στη ΔΕΗ με 1.000 ευρώ μεροκάματο “. 

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ:

 

 

Προηγούμενο άρθροΚάτοικοι έκοψαν και απομάκρυναν πεσμένο δέντρο καθώς δεν ανταποκρίθηκε ο Δήμος και η Πυροσβεστική
Επόμενο άρθροΝέες αυξήσεις επιτοκίων από την ΕΚΤ προανήγγειλε η Κριστίν Λαγκάρντ