Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών: «Μείνετε μέσα με κλειστές πόρτες και παράθυρα»

Ανακοίνωση ανάρτησε στα social media στις 5 τα ξημερώματα το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών προειδοποιώντας του κατοίκους του Λεκανοπεδίου για επικίνδυνα σωματίδια και ζητώντας τους να μείνουν στα σπίτια με κλειστά παράθυρα και πόρτες.

Χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Η κατάσταση πλέον σε πολλές περιοχές της Αθήνας είναι άσχημη όσο αφορά τα επιβλαβή σωματίδια PM2.5 (λεπτά εισπνεόμενα σωματίδια, με διάμετρο περί τα 2,5 μικρόμετρα και μικρότερα). Εφιστούμε την προσοχή στους κατοίκους του λεκανοπεδίου, στις περιοχές με υψηλές τιμές PM2.5, να παραμείνουν εντός των σπιτιών τους με ερμητικά κλειστά παράθυρα και πόρτες.
Από την Ευρωπαϊκή πλατφόρμα μετρήσεων ποιότητας αέρα PurpleAir: Real-time Air Quality Monitoring που στηρίζεται στην νέα γενιά αισθητήρων “Internet of Things”. Οι μονάδες είναι σε μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο. Οι τιμές που εμφανίζονται είναι αβαθμονόμητες και πρέπει να διαιρεθούν με έναν παράγοντα 1.8 περίπου.
Μπορείτε να παρακολουθείτε σε πραγματικό χρόνο τις τιμές του PM2.5 στην διεύθυνση: https://www.purpleair.com/map?opt=1/mPM25/a10/cC0#10.21/38.021/23.7292
Σημαντική συμπληρωματική πληροφορία: Αν πρέπει να κυκλοφορήσετε έξω χρησιμοποιήστε μάσκα N95, ΚΝ95 ή FFP2, που παρέχουν προστασία από τα σωματίδια PM2.5».

Προηγούμενο άρθροΕργασίες στην Eθνική Oδό Θεσσαλονίκης – Έδεσσας
Επόμενο άρθροΣτη Βαρυμπόμπη βρέθηκε το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης