Εστίαση: Παρελθόν οι κρατήσεις για τα ρεβεγιόν – «”Σκοτεινά” τα φετινά Χριστούγεννα …οι καταναλωτές δεν έχουν χρήματα»

“Σκοτεινά” χαρακτήρισε τα φετινά Χριστούγεννα για τον κλάδο της εστίασης η πρόεδρος του Πανελλήνιου Σωματείου Καταστημάτων-Καταναλωτών Εστίασης & Διασκέδασης (ΠΑΣΚΕΔΙ), Νίκη Κωνσταντίνου, σημειώνοντας ότι «οι κρατήσεις (σ.σ. για τα ρεβεγιόν) ανήκουν στο παρελθόν».

«Οι καταναλωτές δεν έχουν χρήματα, οπότε εμείς είμαστε περιττοί» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην εκπομπή «Μαγκαζίνο» και στη δημοσιογράφο Θεοδώρα Απότα.

Τόνισε, επίσης, ότι λόγω της ακρίβειας των πρώτων υλών έχουν αλλάξει και οι τιμοκατάλογοι -όχι μόνο με την αύξηση των τιμών- αλλά και ως προς τις επιλογές. Στα εστιατόρια, όπως ανέφερε, υπάρχει διαφοροποίηση και περιορισμός στις προτάσεις.

Η κ. Κωνσταντίνου αναφέρθηκε και στο ενεργειακό που λειτουργεί ως «αγκάθι» στον κλάδο σε συνδυασμό με τη χαμηλή κινητικότητα του κόσμου τονίζοντας ότι οι επιχειρήσεις «δεν μπορούν να κρατηθούν».

Τέλος, η πρόεδρος του ΠΑΣΚΕΔΙ υπογράμμισε ότι η Ευρώπη έχει γεμίσει από Έλληνες εργαζόμενους στον κλάδο της εστίασης καθώς στη χώρα οι επιχειρήσεις είτε κλείνουν, είτε προχωρούν σε μείωση προσωπικού.

Ακούστε εδώ:

Προηγούμενο άρθροΡουμανία: Τροχαίο με λεωφορείο με 47 Έλληνες – Ένας νεκρός, αρκετοί τραυματίες
Επόμενο άρθροΔυστύχημα με λεωφορείο στην Ρουμανία: Τι αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών