Εστίαση: Αλαλούμ με τα καφέ-μπαρ και τους ΚΑΔ που μένουν εκτός

Με το χρόνο να μετρά αντίστροφα για το άνοιγμα της εστίασης τη Δευτέρα 3 Μαΐου, οι επαγγελματίες της εστίασης ετοιμάζονται να ανοίξουν τα μαγαζιά τους.

Ωστόσο υπάρχουν πλέον σοβαρά ζητήματα καθώς αρκετοί επιχειρηματίες, οι οποίοι δραστηριοποιούνται με Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (ΚΑΔ) 56.30.10.04. μένουν εκτός και περιμένουν με αγωνία τις διευκρινήσεις που θα περιέχει η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για την επαναλειτουργία της εστίασης.

Ο λόγος είναι ότι με βάση τα όσα ανακοινώθηκαν την περασμένη Παρασκευή, ο ΚΑΔ 56.30.10.04, ήτοι τα καφέ μπαρ, εξαιρούνται από την επανεκκίνηση της εστίασης στις 3 Μαΐου.

Πρόκειται για ένα από τα σημεία εκείνα των αποφάσεων για την επαναλειτουργία της εστίασης που έχει προκαλέσει αντιδράσεις και μεγάλη δυσαρέσκεια, καθώς απαγορεύει σε επιχειρήσεις να λειτουργήσουν τη Δευτέρα του Πάσχα, επιτρέποντας στην ουσία την ίδια ώρα σε άλλες που παρέχουν όμοιες υπηρεσίες να ανοίξουν κανονικά.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις η κυβέρνηση εξετάζει τώρα το ενδεχόμενο να επιτραπεί τελικώς από την ερχόμενη Δευτέρα και η λειτουργία των καφέ-μπαρ, των καταστημάτων δηλαδή που έχουν κύριο κωδικό αριθμό δραστηριότητας (ΚΑΔ) 56.30.10.04.

Οι τελικές ρυθμίσεις, πάντως, θα περιληφθούν στη σχετική κοινή υπουργική απόφαση, η οποία αναμένεται να εκδοθεί έως τη Μεγάλη Πέμπτη.

Προηγούμενο άρθροΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
Επόμενο άρθροΈκκληση για αίμα απευθύνει η Αιμοδοσία του Ιπποκρατείου