ΕΣΗΕΜΘ: «Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις με ανοικτές κάμερες και μικρόφωνα»

Ανακοίνωση αναφορικά με τις αυριανές κινητοποιήσεις που γίνονται με φόντο την τραγωδία των Τεμπών εξέδωσε η Ένωση Συντακτών Συντακτών Μακεδονίας – Θράκης στην οποία αναφέρει ότι  οι δημοσιογράφοι μέλη της θα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις «με ανοικτές κάμερες και μικρόφωνα».

Αναλυτικά αναφέρει:

«Οι δημοσιογράφοι της Μακεδονίας και της Θράκης συμμετέχουμε από το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου της τραγωδίας στα Τέμπη στον θρήνο των οικογενειών που έχασαν τα παιδιά τους και το συλλογικό πένθος που διακατέχει την κοινωνία μας.

Παράλληλα οι συνάδελφοι μέλη μας, από το πρώτο λεπτό βρέθηκαν στον τόπο της τραγωδίας και μετέδωσαν νυχθημερόν επί μία εβδομάδα κάθε στοιχείο του ρεπορτάζ.

Οι δημοσιογράφοι της Μακεδονίας και της Θράκης, μακριά από τα κέντρα της εξουσίας και δίπλα στον πολίτη, χωρίς να κουνάμε το δάκτυλο, με αίσθημα ευθύνης και ενσυναίσθησης, συμμετέχουμε και καλύπτουμε τις εύλογες διαμαρτυρίες των πολιτών και στεκόμαστε απέναντι σε κάθε προσπάθεια συγκάλυψης και συμψηφισμού των ευθυνών.

Δηλώνουμε ότι θα συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις της Τετάρτης 8 Μαρτίου 2023 με ανοικτές κάμερες και μικρόφωνα καταγράφοντας και μεταφέροντας τη φωνή των πολιτών και ταυτόχρονα κάθε στοιχείο του ρεπορτάζ, ώστε να μη μείνει ούτε ένα ερώτημα αναπάντητο, ούτε ένα γιατί μετέωρο.

Το οφείλουμε στη μνήμη των 57 νεκρών των Τεμπών.

Το οφείλουμε στις επόμενες γενιές».

Προηγούμενο άρθροΣτο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο του Βελγίου προσφεύγει η Εύα Καϊλή
Επόμενο άρθροΚαιρός: Τοπικές βροχές και σήμερα – Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας