Ερωτόκριτος Κυμιωνής για Σερβετάλη: «Συγχαρητήρια για τη στάση του» // Οικονομικά κίνητρα πίσω από την αφωνία των καλλιτεχνών – ΗΧΗΤΙΚΟ Focus FM

Τη στήριξή του στην απόφαση του ηθοποιού Άρη Σερβετάλη να αποχωρήσει από θεατρική παράσταση επειδή δεν ήθελε να παίζει μόνο για εμβολιασμένους εξέφρασε ο γνωστός σχεδιαστής μόδας, Ερωτόκριτος Κυμιωνής.

Μιλώντας στον Focus FM και στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση έδωσε «πολλά συγχαρητήρια στον Άρη Σερβετάλη και σε οποιονδήποτε άνθρωπο τοποθετείται και δεν θυσιάζει την ελευθερία, τη δημοκρατία, τη δημόσια έκφραση, αναφαίρετα δικαιώματα όλων των ανθρώπων, όλων των πολιτών, μπροστά στον φόβο μιας εικονικής πραγματικότητας που έχουν εμποτίσει μέσα μας ότι υπάρχει».

Ο κ. Κυμιωνής μίλησε για «φόβο» και «χειραγώγηση του κόσμου» ενώ γνωστοποίησε ότι ο ίδιος, παρά το οικονομικό τίμημα, δεν πήρε μέρος σε εκδήλωση στο Ζάππειο επειδή απευθυνόταν μόνο σε εμβολιασμένους προσθέτοντας ότι το ίδιο θα έκανε και αν απευθυνόταν μόνο σε ανεμβολίαστους. Τόνισε επίσης την ανάγκη να είμαστε όλοι μονιασμένοι, όπως είπε, σε μια ενότητα. «Είμαστε στη χώρα της δημοκρατίας, στη χώρα της ελευθερίας, είμαστε «υποχρεωμένοι» να υπερασπιζόμαστε αυτές τις αρχές», υπογράμμισε.

Για τους καλλιτέχνες και τη στάση που κρατούν απέναντι στις εξελίξεις με την πανδημία στη χώρα μας, ο κ. Κυμιωνής αναφέρθηκε σε βίντεο του καλλιτέχνη Χ. Μάστορα λέγοντας ότι «με ένα καλοστημένο βίντεο, λες και το έχει κάνει κάποια εταιρεία, βγαίνει (πριν 3 μήνες) και λέει με επίκληση στο συναίσθημα “εμβολιαστείτε γιατί το μόνο το 1% των νοσούντων είναι εμβολιασμένοι” (…) και πού ξέρω εγώ ότι δεν πήρε αμοιβή; Γιατί να παίρνεις επιστημονική θέση για κάτι που δε γνωρίζεις;» διερωτήθηκε.

Τέλος, παρατήρησε, ότι η «αφωνία» στον καλλιτεχνικό χώρο οφείλεται και στα χρήματα που φοβούνται ότι θα χαθούν. «Πώς θα βγω εγώ να μιλήσω, να πω την άποψη μου, και θα χάσω πόρους από τη διαφήμιση…» είπε χαρακτηριστικά.

Ακούστε εδώ:

Προηγούμενο άρθροΙ. Μάζης: Η Ελλάδα πρέπει να κλείσει την “πόρτα” της Ευρώπης στις ροές του Ερντογάν αλλά δεν κάνει τίποτα – ΗΧΗΤΙΚΟ Focus FM
Επόμενο άρθροΣτην Ελλάδα μετά από 47 χρόνια τα λείψανα των 7 Ελλήνων που “έπεσαν” το 1974 στην Κύπρο