Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προστασία της Ελληνικής Γεωγραφικής Ενδείξεως “Ούζο” διεθνώς, κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ο ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΝΔΕΙΞΕΩΣ “ΟΥΖΟ” ΔΙΕΘΝΩΣ.

Ο Ευρωβουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης κατέθεσε ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προστασία της Ελληνικής Γεωγραφικής Ενδείξεως “Ούζο” διεθνώς.

Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής ενημερώνει την Επιτροπή ότι στη διάρκεια της κρίσης του 2020 που, λόγω των μέτρων, μειώθηκε ο τουρισμός και η εσωτερική κατανάλωση, οι εξαγωγές ούζου αυξήθηκαν, από καταναλωτές που αναζητούσαν μια αυθεντική ελληνική γεύση. Το ούζο παράγεται κατεξοχήν στην Ελληνική περιφέρεια, και κυρίως στα ελληνικά νησιά από περίπου 250 οικογενειακές επιχειρήσεις, αποτελώντας ένα μοναδικό προϊόν.

Ο Ευρωβουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ αναφέρει ότι η Ελλάδα έχει καταθέσει αίτημα για τη διεθνή προστασία της Γεωγραφικής Ένδειξης “Ούζο” στο Διεθνές Σύστημα της Συμφωνίας της Λισαβόνας του Παγκόσμιου Γραφείου Πνευματικής Ιδιοκτησίας.

Η συμπερίληψή του στην λίστα του Παγκόσμιου Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας με τις προστατευόμενες Γεωγραφικές Ενδείξεις της ΕΕ προσδίδει σημαντικό διαπραγματευτικό πλεονέκτημα στις εμπορικές συνομιλίες μας με τρίτα κράτη για διμερείς αναγνωρίσεις Γεωγραφικών Ενδείξεων.

Κατόπιν των ανωτέρω, ο Εμμανουήλ Φράγκος απευθυνόμενος στην Κομισιόν ερωτά:

1) Θα συμπεριλαμβάνεται στη τελική λίστα των προς καταχώριση Γεωγραφικών Ενδείξεων που θα στείλει η διεύθυνση Β3 της Γενική Διεύθυνση Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης προς το Παγκόσμιο Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας;

2) Πότε θα είναι έτοιμη;

Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής Εμμανουήλ Φράγκος εύχεται Καλά Χριστούγεννα σε όλο τον κόσμο και υπενθυμίζει ότι όσο μπορούμε ψωνίζουμε Ελληνικά Προϊόντα.

Προηγούμενο άρθροΟΠΕΚΑ: Στις 31/12 οι πληρωμές επιδομάτων.
Επόμενο άρθροΠαράταση περιοριστικών μέτρων σε Δ. Αττική και Κοζάνη έως 30/12 – Πρόσθετα περιοριστικά μέτρα στις Θεσπιές.