Εργασιακή και οικονομική “καταιγίδα”: 6 στους 10 εργαζόμενους έχασαν εισόδημα από την πανδημία

Οι εξελίξεις στο εργασιακό τοπίο προοιωνίζονται δυσοίωνες έως τραγικές, και όλα δείχνουν βαθιά οικονομική κρίση. Ήδη αρνητικές οικονομικές και εργασιακές επιπτώσεις καταγράφονται στον ιδιωτικό τομέα σε έρευνα κοινής γνώμης που διενήργησε η ALCO για λογαριασμό της ΓΣΕΕ.

Το 56% των εργαζομένων δηλώνει ότι έχει υποστεί μείωση εισοδήματος τον τελευταίο χρόνο, λόγω της πανδημίας, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα ειδικής θεματικής έρευνας κοινής γνώμης, της εταιρείας ALCO που έδωσαν στη δημοσιότητα η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) και το Ινστιτούτο Εργασίας.

Η έρευνα αφορά την καταγραφή, μέτρηση και συγκριτική αποτίμηση δεικτών κλίματος σε σχέση με την εξέλιξη των αμοιβών, την ασφάλεια της θέσης εργασίας και την τηλεργασία.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας που διεξήχθη το χρονικό διάστημα 8-12 Ιανουαρίου, απώλεια εισοδήματος πάνω από 31%, δηλώνει το 22% των ερωτηθέντων ενώ το 14% δηλώνει απώλεια εισοδήματος από 21 – 30%.

Επίσης, το 13% δηλώνει απώλεια από 11-20% και το 7% των ερωτηθέντων απαντά ότι έχει «χάσει» έως και 10% του μισθού που λάμβανε πριν από την υγειονομική κρίση.

Παράλληλα, σχεδόν 6 στους 10 εργαζόμενους (δηλαδή το 58%) σύμφωνα με την έρευνα της ALCO δηλώνουν απαισιόδοξοι για την εξέλιξη της αμοιβής τους για το επόμενο εξάμηνο.

Την ίδια ώρα, 4 στους 10 δηλώνουν ότι έχουν εργαστεί με τηλεργασία στη διάρκεια της πανδημίας.

Προηγούμενο άρθροΠιστοποιητικό εμβολιασμού: Εντείνονται οι διαβουλεύσεις για την πρόταση Μητσοτάκη
Επόμενο άρθροΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας νοσοκομιακών γιατρών σήμερα στη Θεσσαλονίκη