«Εργαλειοποιείται η πίστη από κέντρα εξουσίας» : Γέροντας Μεθόδιος, Σερέτης Γρηγόρης

Πύρινος αλλά παράλληλα αντικειμενικός και ακομμάτιστος ο λόγος του Γέροντα Μεθόδιου, Ηγούμενου της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου του Αγίου όρους.

Μιλώντας στον Focus FM 103.6 στην εκπομπή “Κόντρα στο σύστημα” και στον Γρηγόρη Σερέτη ο Γέροντας Μεθόδιος σχολιάζοντας τις παρεμβάσεις ρασοφόρων και εκκλησιαστικών παραγόντων στην εκλογική διαδικασία τόνισε:

«Ο Μοναχός και ο ιερέας δεν πρέπει να ανακατεύονται στα θέματα των κομμάτων. Εμείς είμαστε υπεράνω αγαπάμε όλους τους Έλληνες και στηρίζουμε αυτούς ου είναι υπέρ πίστεως και πατρίδος. Δεν κομματικοποιούμαστε σε καμία περίπτωση»

«Ο πραγματικός ρόλος του ρασοφόρου είναι να οδηγούμε τους ανθρώπους, τους Χριστιανούς κοντά στο Χριστό. Τίποτα άλλο. Πρέπει να τους βλέπουμε όλους σαν αδέρφια. Έμαθα ότι ακόμα κι ο Πατριάρχης προσπάθησε να βοηθήσει κάποιο κόμμα. Δεν ξέρω αν αληθεύει αλλά το άκουσα. Δεν περιμένουμε τίποτα περισσότερο από αυτούς τους ανθρώπους τώρα.. ψέμα, ψέμα, ψέμα τίποτα άλλο. Δεν έχουνε μάθει να λένε την αλήθεια. Η αλήθεια είναι αυτή που ελευθερώνει τον άνθρωπο. Βλέπουνε μόνο το συμφέρον τους».

Ακούστε αναλυτικά ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

Προηγούμενο άρθροΚυριάκος Βελόπουλος: «Σημασία έχει να υπάρχει μια εθνική αντιπολίτευση που θα κάνει πραγματική αντιπολίτευση στη Νέα Δημοκρατία»
Επόμενο άρθροΧριστόφορος Κωνσταντινίδης: «Άν ζούσε η μητέρα μου δεν θα σταματούσε μέχρι να δικαιωθούν οι νεκροί! Αυτό θα κάνουμε κι εμείς»