Ερευνητική ομάδα Νοσοκομείου Παπανικολάου: Αισιοδοξία για την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου «Τ-λεμφοκύτταρα» κατά του κορωνοϊού – ΗΧΗΤΙΚΟ

Για την απόλυτη επιτυχία της προσπάθειας Ελλήνων ερευνητών στη Θεσσαλονίκη να θεραπεύσουν τον κορωνοϊό με Τ-Λεμφοκύτταρα μίλησε στον Focus FM 103.6 και στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση, η βιοχημικός και μέλος της ερευνητικής ομάδας του Νοσοκομείου Παπανικολάου, Αναστασία Παπαδοπούλου.

Αναφέρθηκε στην περίπτωση της 70χρονης γυναίκας που είχε νοσήσει από κορωνοϊό και βρισκόταν ένα βήμα πριν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ, κάτι που απετράπη μέσω της πρωτοποριακής θεραπείας που εφαρμόστηκε στην ίδια. Η ασθενής ανάρρωσε μέσα σε μία εβδομάδα. Για «πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα της συγκεκριμένης ασθενούς» έκανε λόγο η κ. Παπαδοπούλου σημειώνοντας ότι η μελέτη ξεκίνησε αισιόδοξα.

Σύμφωνα με την κ. Παπαδοπούλου που περιέγραψε τη θεραπεία, η ερευνητική ομάδα του Νοσοκομείου Παπανικολάου λαμβάνει αίμα ασθενών που έχουν αναρρώσει από τον κορωνοϊό, πολλαπλασιάζει εργαστηριακά τα Τ-Λεμφοκύτταρα και όταν τα επανεισάγει στον οργανισμό, επιτίθενται στον ιό και τον εξουδετερώνουν.

Τέλος, τόνισε ότι η εν λόγω μελέτη θα μπορούσε να ξεκινήσει νωρίτερα εάν υπήρχε η αναγκαία χρηματοδότησή της. Συγκεκριμένα, είπε: «Αν είχαμε τα χρήματα θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε νωρίτερα».

Ακούστε όλα όσα δήλωσε εδώ:

Προηγούμενο άρθροΣυμφώνησε με Βαλεριάνο ο Ιωνικός
Επόμενο άρθροΟ Ντεμπελέ κάνει χειρουργείο την Δευτέρα (28/6) μένει εκτός για 3-4 μήνες (pic)