Έρευνες και νότια της Κρήτης προαναγγέλλει η Άγκυρα- «Δεν χρειαζόμαστε την άδεια κανενός»

Έρευνες και νότια της Κρήτης προαναγγέλλει η Άγκυρα. Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Φουάτ Οκτάιμ, μιλώντας στην τουρκική τηλεόραση δήλωσε ότι η κυβέρνηση Ερντογάν είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στις θαλάσσιες έρευνες «όπου θέλει».

Ο Οκτάϊ στη συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk ανέφερε πως «εμείς στην υφαλοκρηπίδα μας και οποιοδήποτε σημείο μπορούμε να κάνουμε έρευνες και δεν χρειαζόμαστε την άδεια ή την έγκριση κανενός. Όπως ξέρετε κάποια στιγμή αποσύραμε τα πλοία μας στα πλαίσια της συμφωνίας με την Ελλάδα. Όμως τώρα συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε τις εργασίες μας. Σε αυτή την περιοχή περιλαμβάνεται και η περιοχή που προκύπτει μετά τη συμφωνία ΑΟΖ με τη Λιβύη. σε αυτές τις περιοχές περιλαμβάνονται και οι περιοχές που βρίσκονται νότια της Κρήτης. Θα συνεχίσουμε».

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος όταν ρωτήθηκε αν η Άγκυρα δίνει σημασία στις αντιδράσεις της Ελλάδας τόνισε πως «όχι μόνο η Ελλάδα αλλά οποιαδήποτε χώρα, οτιδήποτε και να πει, η Τουρκία δεν παραχωρεί ούτε μια σπιθαμή εδάφους, ούτε μια σταγόνα νερού. Όποιο κι αν είναι το κόστος. Εμείς απλά κάνουμε έρευνες στα δικά μας εδάφη, στη δική μας Γαλάζια Πατρίδα, τις δικές μας εργασίες. Όπως εμείς δεν παρεμβαίνουμε σε κανέναν, έτσι δεν θα επιτρέψουμε να παρέμβει κανένας σε εμάς».

Προηγούμενο άρθροOruc Reis: Η Ελλάδα απαντά με αντι-Νavtex στην τουρκική προκλητικότητα
Επόμενο άρθροΝαγκόρνο-Καραμπάχ: Δεν βλέπει «διπλωματική λύση» ο Πασινιάν – Κάλεσμα σε εθελοντές