Προ των πυλών νέες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων που ήδη βάζουν «φωτιά» στο πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή.

«…Οι προβλέψεις λένε αυξήσεις και για την επόμενη εβδομάδα. Αυτό που μας ανησυχεί ιδιαίτερα είναι οι αυξήσεις στο πετρέλαιο κίνησης που είναι πολύ μεγαλύτερες από της βενζίνης» σημείωσε μιλώντας στον ρ/σ Focus 103.6 και στον δημοσιογράφο Κώστα Τουτσίδη ο αντιπρόεδρος Συνδέσμου Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου.

Επανέλαβε την πρόταση του κλάδου για μείωση του ΦΠΑ. «Ήταν άλλο το ΦΠΑ στο ενάμισι ευρώ και άλλο είναι το ΦΠΑ στα 2.10, 2.20 και 2.30…» ανέφερε προσθέτοντας ότι «τα νησιά του βορείου Αιγαίου έχουν αυτή τη στιγμή 17% ΦΠΑ και έρχονται και βγάζουν μια μέση τιμή όσο τα μεγάλα αστικά κέντρα, δηλαδή Αθήνα και Θεσσαλονίκη».

«Είναι θέμα πολιτικής βούλησης εάν πράγματι στο μέλλον θα μειώσει (σ.σ. τον ΦΠΑ) ή αν θα παραμείνει στην επιδοματική πολιτική», υπογράμμισε ο κ. Ασμάτογλου.

Τέλος, σε άλλο σημείο της συνέντευξής του και αναφερόμενος στο Fuel Pass 2 και εκείνους που επέλεξαν να λάβουν το ποσό που δικαιούνται όχι σε τραπεζικό λογαριασμό αλλά σε άυλη κάρτα ανέφερε «καταλαβαίνουμε πόσο ανάγκη έχει ο Έλληνας καταναλωτής, έστω ακόμα και τα 15 ευρώ επιπρόσθετα σε αυτή την επιδότηση η οποία λέγεται fuel pass…».

Ακούστε εδώ:

Προηγούμενο άρθροΤΩΡΑ: Φωτιά σε διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη
Επόμενο άρθροΚαιρός: Βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις