Έρχεται τσουνάμι πλειστηριασμών το Σεπτέμβριο

Μήνας εκκίνησης και πάλι των πλειστηριασμών ο Σεπτέμβριος, με τους εγγεγραμμένους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e-auctions να ανέρχονται ήδη στους 140.335.

Από τα στοιχεία της πλατφόρμας e-auction προκύπτει ότι έχει προγραμματιστεί να γίνουν από την 1η Σεπτεμβρίου έως και τα τέλη του ερχόμενου Οκτωβρίου πάνω από 3.000 πλειστηριασμοί σε ιδιοκτησίες φυσικών προσώπων και επιχειρήσεις, ανάμεσά τους και ακίνητα γνωστών επιχειρηματιών.
Από τις 18 Σεπτεμβρίου 2022 θα ξεκινήσουν και πάλι οι πλειστηριασμοί και για χρέη στην εφορία. Η διαδικασία αυτών των πλειστηριασμών αφορά 8.827 μεγαλοοφειλέτες, οι οποίοι έχουν χρέη στο Δημόσιο τα οποία αγγίζουν τα 90 δισ. ευρώ.
Μέχρι σήμερα περισσότεροι από 52.600 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί έχουν ολοκληρωθεί συνολικά από την 1η Ιανουαρίου 2018 έως 31 Ιουλίου 2022.
Υπολογίζεται ότι το 83,4% των ολοκληρωμένων πλειστηριασμών έχει επισπευσθεί από τράπεζες ή από εταιρείες που συνδέονται με τραπεζικά χαρτοφυλάκια.
Από τους πλειστηριασμούς που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, οι οποίοι έχουν κινηθεί με εμπλοκή τραπεζών, το 75,5% ήταν εναντίον φυσικών προσώπων.

Προηγούμενο άρθροΧανιά: Η ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό με τον βουλευτή που φέρεται να απειλούσε με μεταθέσεις – Αρνείται τις κατηγορίες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Επόμενο άρθροΧανιά: Στο νοσοκομείο δύο νεαρές κοπέλες μετά από τροχαίο