Το μπλοκ BRICKS των αναδυόμενων οικονομιών – Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική – εργάζεται για την ανάπτυξη ενός «νέου νομίσματος» που θα παρουσιαστεί στην  επικείμενη σύνοδο κορυφής του οργανισμού.

Όπως δήλωσε στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης (SPIEF) που έλαβε χώρα στο Νέο Δελχί ο αντιπρόεδρος της Ρωσική Δούμας, Αλεξάντερ Μπαμπάκοφ, το μπλοκ Bricks εργάζεται για την ανάπτυξη ενός νέου νομίσματος που θα παρουσιαστεί στην επόμενη σύνοδο κορυφής του οργανισμού τον Αύγουστο.

Ο Ρώσος αξιωματούχος υπογράμμισε ότι το νέο νόμισμα θα σηματοδοτήσει έναν νέο κύκλο για την παγκόσμια οικονομία και θα συνδέεται όχι μόνο με την αξία του χρυσού αλλά και με «άλλες ομάδες προϊόντων, τις σπάνιες γαίες κ.ά.».

Να σημειωθεί ότι τα κράτη μέλη της ομάδας των BRICS αντιπροσωπεύουν πάνω από το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού και περίπου το ένα τέταρτο του παγκόσμιου ΑΕΠ.

Τα νέα για ένα πιθανό νόμισμα BRICS έρχονται καθώς ένας αυξανόμενος αριθμός εθνών σε όλο τον κόσμο απομακρύνεται από το εμπόριο σε δολάρια ΗΠΑ.

Προηγούμενο άρθροΣοκ στη Θεσσαλονίκη: Νεαρή κατήγγειλε τον ξάδερφό της για βιασμό
Επόμενο άρθροΜπούλινγκ σε ιδιωτικό σχολείο – Συνελήφθησαν τέσσερις 15χρονοι