Έρχεται και νέο επίδομα, το dentist pass

Νέο επιδοματικό μέτρο με την ονομασία «dentist pass» για τη δωρεάν προληπτική οδοντιατρική φροντίδα παιδιών από 6 ως 12 ετών, επιλέγει να φέρει η κυβέρνηση τώρα στο πλαίσιο προεκλογικού χαρακτήρα κινήσεων, εν μέσω πολλαπλής κρίσης που πλήττουν τους πολίτες, μετά το «Food Pass».

Tο υπουργείο Υγείας κατέθεσε νομοσχέδιο στο οποίο προβλέπεται πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης (dentist pass) για τη δωρεάν προληπτική οδοντιατρική φροντίδα παιδιών

Το σχέδιο νόμου αφορά «κύρωση της από 22.11.2022 επιμέρους σύμβασης δωρεάς – μεταξύ του Ιδρύματος “Κοινωφελές Ίδρυμα Σταύρος Σ. Νιάρχος” και του Ελληνικού Δημοσίου για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της Υγείας και της από 22.11.2022 Τροποποίησης της από 6.9.2018 Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος “Κοινωφελές Ίδρυμα Σταύρος Σ. Νιάρχος” και του Ελληνικού Δημοσίου για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της Υγείας και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας».

Η οικονομική ενίσχυση πιστώνεται στους δικαιούχους σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα, που εκδίδεται ειδικά για τον σκοπό αυτόν από πιστωτικό ίδρυμα ή χρηματοπιστωτικό οργανισμό, κατά την έννοια των παρ. 2 και 3 του άρθρου 3 του ν. 4557/2018 (Α’ 139), αντίστοιχα.

 

Προηγούμενο άρθροΑθήνα: Κατέληξε η 45χρονη που έπεσε από πολυκατοικία στο κέντρο
Επόμενο άρθροΕΕ :Ελήφθησαν από την Πρόεδρο τα αιτήματα άρσης ασυλίας της Εύας Καϊλή και της Μαρίας Σπυράκη