Την 16ωρη εργασία την ημέρα θα προβλέπει νομοσχέδιο, που είναι ήδη έτοιμο, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας με βάση το «ευρωπαϊκό κεκτημένο»!

Το βασικό κορμό του νέου νομοσχεδίου ανέπτυξε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο Άδωνις Γεωργιάδης. Τι περιλαμβάνει; Δικαίωμα εργασίας σε πολλαπλούς εργοδότες, δηλαδή θα μπορεί κάποιος να δουλέψει ένα 8ωρο και στη συνέχεια να δουλέψει κι άλλο ένα 8ωρο σε έναν άλλο εργοδότη και απόλυση χωρίς αποζημίωση για τους δόκιμους εργαζόμενους, εντός 6 μηνών.

«Θεσπίζουμε τη δυνατότητα εργαζομένου να δουλεύει σε πολλαπλούς εργοδότες. Μπορεί να δουλεύει δύο οχτάωρα σε δυο διαφορετικούς εργοδότες και να είναι απολύτως νόμιμο, δηλωμένο και στα εισοδήματα του», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας. Μάλιστα, απορημένη η παρουσιάστρια ρώτησε αν πρόκειται για δυο 8ωρα την ίδια ημέρα κι άρα 16 ώρες την ημέρα και ο υπουργός απάντησε «αν το επιθυμεί ναι, δική του είναι η απόφαση όχι δική μου, από δω και μπρος θα του το επιτρέπουμε, σήμερα δεν γίνεται».

Και απόλυση χωρίς αποζημίωση θα προβλέπει το νομοσχέδιο! Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αποκάλυψε ότι το νομοσχέδιο θα θεσπίσει και την περίοδο του δόκιμου εργαζόμενου, ο οποίος αν απολυθεί εντός 6 μηνών – που θεωρείται δόκιμος εργαζόμενους – δεν θα δικαιούται αποζημίωση. «Θεσπίζουμε την περίοδο του δοκίμου εργαζομένου, ένας εργαζόμενος εργάζεται σε μια επιχείρηση και μπορεί να λύεται η σύμβαση του αυτομάτως και αζημίως αν δεν τα βρουν σε περίοδο 6 μηνών».

Δείτε στο 0:59

Προηγούμενο άρθροΝέα Αγχίαλος: Το πόρισμα για την φωτιά στην αποθήκη πυρομαχικών της 111 Πτέρυγας Μάχης
Επόμενο άρθροΕλευθερίου Κωνσταντίνος: Τεχνητή Νοημοσύνη και “Προ-Έγκλημα”