«Το καλοκαίρι είμαστε ήρωες, στην πρώτη γραμμή αλλά από Σεπτέμβρη είμαστε άχρηστοι» είπε μιλώντας στον Focus FM 103.6 και στην Δέσποινα Μποτίτση ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών, Θάνος Ψαρόπουλος.
«Τέλη Σεπτεμβρίου οπότε και ξεκινούμε κινητοποιήσεις γιατί το ποτήρι ξεχείλισε, θα στρέψουν τις αύρες σε εμάς» τόνισε, εξηγώντας ότι οι προσλήψεις 500 νέων Πυροσβεστών που ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας δεν καλύπτουν τα κενά στην πυροσβεστική.

Κάθε καλοκαίρι τόνισε έχουμε πόλεμο με τις φωτιές αλλά δεν έχουμε στρατιώτες.Σύμφωνα με τον κ. Ψαρόπουλο «είναι σαν να δίνεις Panadol σε καρκινοπαθή».

Όσον αφορά το ζήτημα για το ηλικιακό όριο, τα 31, ο ίδιος τόνισε ότι δεν έχει λογική.

«Είναι οξύμωρο όλο αυτό. Όταν σε χρειάζομαι είσαι ήρωας και από 31 Οκτωβρίου ο άνω των 31 ετών εποχικός πυροσβέστης είναι παππούς, άχρηστος» υπογράμμισε ο κ. Ψαρόπουλος.

Αναφερόμενος στους εξαντλημένους πυροσβέστες που μετά την πολυήμερη μάχη με τις φωτιές στη Ρόδο, αναγκάστηκαν να κοιμηθούν στο πάτωμα και τα τραπέζια του πλοίου γιατί κανείς δεν μερίμνησε για την αξιοπρεπή επιστροφή τους, δήλωσε:
«Πρόκειται για κατάντια, δυστυχώς, σαν τσουβάλια με πατάτες, παρατημένοι οι πυροσβέστες μας στα πατώματα».

Ακούστε τι δήλωσε ο πρόεδρος του Πανέλληνιου Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών, Θάνος Ψαρόπουλος ΕΔΩ:

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Με δυσκολία η κίνηση στο Δερβένι – Πήρε φωτιά νταλίκα
Επόμενο άρθροΚαταγγελία κατοίκου Λητής: «Δεν έχουμε νερό – Έχουμε προβλήματα υγείας και δεν τα υπολογίζουν»