Επιτροπής Δεοντολογίας : Ομόφωνη απόφαση για άρση της ασυλίας Πάτση

Την άρση της ασυλίας του βουλευτή Ανδρέα Πάτση εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας στην Ολομέλεια της Βουλής.
Ο αρμόδιος εισαγγελέας για θέματα «πόθεν έσχες» Χαράλαμπος Τσώνης, αφού μελέτησε τον φάκελο επί ένα δεκαήμερο, διαπίστωσε ότι υπάρχουν σαφείς ενδείξεις εις βάρος του κ. Πάτση για το αδίκημα της υποβολής ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες» σε βαθμό πλημμελήματος. Η άρση της ασυλίας ζητείται προκειμένου να του ασκηθεί δίωξη για παραβάσεις του νόμου περί «πόθεν έσχες». Ο φάκελος της δικογραφίας θα διαβιβαστεί μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου στη Βουλή, η οποία θα κρίνει αν θα αρθεί η βουλευτική ασυλία του κ. Πάτση, ώστε ο εισαγγελέας να προχωρήσει στην άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος του.
Η απόφαση της Επιτροπής που συνεδρίασε με αντικείμενο την υπόθεση Πάτση ελήφθη ομόφωνα με τον ανεξάρτητο πλέον βουλευτή να εγκαλείται για δύο αδικήματα, αυτά της ελλιπούς και ανακριβούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης και της συμμετοχής κατ’ εξακολούθηση σε εταιρείες της αλλοδαπής. Ο ίδιος ο κ. Πάτσης με επιστολή του προς τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας ζήτησε την άρση της βουλευτικής του ασυλίας.
Την τελική απόφαση θα τη λάβει η Ολομέλεια της Βουλής τις επόμενες ημέρες. Ο διαγραφείς από τη ΝΔ βουλευτής εντοπίστηκε με συμμετοχή στην μετοχική σύνθεση εταιρειών που εδρεύουν στο εξωτερικό, κάτι που απαγορεύεται.

Προηγούμενο άρθροΣυναγερμός στο Κολλέγιο Αθηνών: Εισβολή με μαχαίρι – Συναγερμός στην ΕΛΑΣ
Επόμενο άρθροΈκτακτη συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη τη Δευτέρα