Επίθεση Ρωσίας σε Τουρκία: Θυμίζει τη βύθιση του οθωμανικού στόλου στο Ναβαρίνο

Έμμεση επίθεση στην Τουρκία εξαπέλυσε η Ρωσία με μια ανάρτηση στο twitter από τον επίσημο λογαριασμό της κυβέρνησης βάζοντας επί της ουσίας φρένο στα σχέδια του Ερντογάν.

”Πριν από 193 χρόνια, Ρωσία, Γαλλία και Μ. Βρετανία πολέμησαν εναντίον του τουρκο-αιγυπτιακού στόλου στον κόλπο του Ναυαρίνο. Η νίκη κατά των Οθωμανών, ήταν το έναυσμα για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την ανεξαρτησία της Ελλάδας.

Αφού η Οθωμανική Αυτοκρατορία αρνήθηκε να παραχωρήσει αυτονομία στην Ελλάδα, Ρωσία, Αγγλία και Γαλλία, υπό την ηγεσία του Βρετανού Αντιναύαρχου Έντουαρντ Κόντινγκτον πλησίασε τον κόλπο του Ναβαρίνο, όπου αγκυροβόλησε ο τουρκο-αιγυπτιακός στόλος.

Ο τουρκο-αιγυπτιακός στόλος καταστράφηκε εντελώς. Είναι σημαντικό, ότι η ρωσική μοίρα εξαπέλυσε κύριο χτύπημα κατά του εχθρού και κατέστρεψε τα περισσότερα από τα πλοία του. Οι απώλειες του τουρκικού-αιγυπτιακού στόλου στη μάχη ξεπέρασαν τα 60 πλοία και σκοτώθηκαν περισσότερα από 7.000 άτομα. Οι σύμμαχοι δεν έχασαν ούτε ένα πλοίο.”, αναφέρει η ανάρτηση του Ρωσικού ΥΠΕΞ.”

 

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ
Επόμενο άρθροΑΧΕΠΑ: Γιατρός βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό – Αναβάλλονται χειρουργεία στην οφθαλμολογική