Επίθεση αντιεξουσιαστών σε πολιτικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη

Παρέμβαση ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου στο πολιτικό γραφείο της Έλενας Ράπτη. Την ευθύνη ανέλαβε η ομάδα, Συνέλευση Αναρχικών Ενάντια στην Κοινωνική Μηχανή. Οι αντιεξουσιαστές πέταξαν τρικάκια και έγραψαν συνθήματα με σπρέι έξω από το γραφείο της κ. Ράπτη.

Αναλυτικά ολόκληρη η ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Στις 28/2 εν όψει του εφετείου των Δ. Χατζηβασιλειάδη και Β.Σταθόπουλου παρεμβήκαμε με τρικάκια και σπρέι στο γραφείο της Ελένης Ράπτη.

Στις 08/11/19 η γιάφκα του Χολαργού, που όπως πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ βρίσκεται στα εξάρχεια, της Κυψέλης και το όνομα της Επαναστατικής Αυτοάμυνας φιγουράρουν σε κάθε ειδησεογραφικό πάνελ. Η ‘τεράστια επιτυχία’ της αντιτρομοκρατικής, κλειδώνει με δυο συλλήψεις, εκ των οποίων η μια είναι του αναρχικού Β. Σταθόπουλου, απαγωγές συντρόφων/ισσών και πολύωρες ανακρίσεις σχετικά με τον αναρχικό Δ. Χατζηβασιλειάδη, ο οποίος επέλεξε το δρόμο της παρανομίας, ενώ επιστεγάζεται με μπάτσους και πολιτικούς να ανταλλάζουν εκατέρωθεν συγχαρητήρια.

Η σύλληψη του συντρόφου Β. Σταθόπουλου καταλήγει σε βαρύ κατηγορητήριο, το οποίο άμεσα ο Δ. Χατζηβασιλειάδης καταρρίπτει, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την απαλλοτρίωση και τη φύλαξη του οπλισμού που βρέθηκε, ξεκαθαρίζοντας πως ο Σταθόπουλος δεν έχει καμία σχέση. Παρόλα αυτά, το κατηγορητήριο στήνεται με συνοπτικές διαδικασίες, ζητείται από συγκατηγορούμενο της υπόθεσης να υποδείξει τον Β. Σταθόπουλο ως ένοχο, ενώ στη συνέχεια εντάσσεται και ως πειστήριο DNA, το οποίο δε φέρει κανένα σημείο ταύτισης. Ουσιαστικά, η πραγματική κατηγορία είναι η αλληλεγγύη του απέναντι στον αναρχικό Δ. Χατζηβασιλειάδη.

Στις 16/03/21 ξεκινά η δίκη των Β. Σταθοπουλο και Δ. Χατζηβασιλειάδη, με τον δεύτερο να δικάζεται ερήμην. Έπειτα από περίπου ένα μήνα, ο Β. Σταθόπουλος κρίνεται ένοχος για: Διακεκριμένη οπλοκατοχή στο πλαίσιο 187Α, Κλοπή ΟΠΑΠ, Ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και καταδικάζεται σε 19 έτη φυλάκισης, ενώ ο Δ. Χατζηβασιλειάδης για: Διακεκριμένη οπλοκατοχή στο πλαίσιο 187Α, Για κλοπή ΟΠΑΠ, Συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης, Ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και καταδικάζεται σε 16 έτη φυλάκισης.

Έπειτα από ενάμιση χρόνο στην παρανομία, ο Δ. Χατζηβασιλειάδης συλλαμβάνεται στις 09/08/21 λίγο μετά από την απαλλοτρίωση υποκαταστήματος της Alpha bank, στα Πεύκα Θεσσαλονίκης. Η συνέχεια πάνω κάτω γνωστή, άρθρα και ρεπορτάζ για την επιτυχία της αντιτρομοκρατικής, που έπειτα από μέρες παρακολούθησης κατάφερε να πιάσει τον ’’τρομοκράτη’’ που διέφευγε του νόμου, ενώ στην πραγματικότητα η σύλληψη πραγματοποιήθηκε από ΔΙΑΣ που ουδεμία ιδέα είχαν για το ποιόν είχαν συλλάβει. Στο σύντροφο επιβλήθηκαν εκ νέου κατηγορίες περί: Ληστείας, Διακεκριμένης περίπτωσης οπλοφορίας-οπλοκατοχής-οπλοχρησίας, Απλής οπλοφορίας-οπλοκατοχής, Κλοπής κατ’ εξακολούθηση, Πρόκλησης επιβλαβών παρενοχλήσεων και Απείθειας.

Το εφετείο των δυο συντρόφων ορίστηκε 9/02/22 όπου και διεκόπει για τις 1/3

ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ: Οι διώξεις και οι φυλακίσεις συντρόφων, πάντοτε θα αποτελούν μια ακόμη αφορμή για την ανάπτυξη της πολύμορφης αναρχικής δράσης, μια ακόμη αφορμή να οξύνουμε τον πόλεμο ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας.

ΜΟΝΑΧΑ H ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΤΗΝ ΗΤΤΑ Η ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΕΙ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ Δ. ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΚΑΙ Β. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ

ΕΦΕΤΕΙΟ 1/3/22

Συνέλευση Αναρχικών Ενάντια στην Κοινωνική Μηχανή

Προηγούμενο άρθροΤο YouTube μπλοκάρει τα κανάλια συνδεδεμένα με το Russia Today και το SPUTNIK
Επόμενο άρθροΚυρ. Μητσοτάκης: Ήμασταν πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας και αυτό κάνουμε και τώρα