Επιτάχθηκαν δύο ιδιωτικές κλινικές στη Θεσσαλονίκη

Το υπουργείο Υγείας προχώρησε σήμερα στην επίταξη δύο ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη.

Χθες το βράδυ στις 9 είχε λήξει το τελεσίγραφο που απηύθυνε σε ιδιωτικές κλινικές για την παραχώρηση 200 κλινών για ασθενείς με κορωνοϊό, με τους ιδιοκτήτες των κλινικών να μην ανταποκρίνονται θετικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Υπουργείο Υγείας αναφέρει:

«Κατά τη διάρκεια του πρώτου, όπως και του δεύτερου κύματος της πανδημίας COVID-19, το Υπουργείο Υγείας ενέταξε στον εθνικό σχεδιασμό διαχείρισης της κρίσης, τόσο τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, τα στρατιωτικά νοσοκομεία και την ΠΦΥ όσο και κλίνες απλές και ΜΕΘ non COVID του ιδιωτικού τομέα, σε αγαστή συνεργασία

Στο νομό Θεσσαλονίκης και μετά το πολύ επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο που δοκιμάζει τα όρια των νοσοκομείων όπως και του προσωπικού, κρίθηκε απαραίτητο να λειτουργήσουν απλές κλίνες COVID-19 και σε ιδιωτικά θεραπευτήρια.

Αφ’ ενός διότι τα νοσοκομεία του ΕΣΥ πρέπει να συνεχίσουν με ασφάλεια τις εφημερίες, τους αφ’ ετέρου διότι πρέπει να αποφευχθεί η πιθανότητα ενδο-νοσοκομειακής διασποράς του κορονοϊού λόγω του ραγδαία αυξανόμενου αριθμού των νοσηλευόμενων.

Απεστάλη σχετικό αίτημα προς τα ιδιωτικά θεραπευτήρια και παρά την προσπάθεια, δεν κατέστη δυνατή η εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης.

Κατόπιν τούτου, βάσει του σχεδίου που έχει εκπονήσει το Υπουργείο Υγείας και στο πλαίσιο του σχετικού νόμου που έχει ψηφιστεί στη Βουλή, από σήμερα 20/11/2020 με βάση το ΦΕΚ 5148, επιτάσσονται 2 ιδιωτικά θεραπευτήρια και το προσωπικό τους και τίθενται στη διάθεση της 4ης ΥΠΕ».

 

Προηγούμενο άρθροΔήμος Θέρμης: Δεν θα εισπράξει μισθώματα από τα κυλικεία των ΚΑΠΗ
Επόμενο άρθροΟ καιρός στη Μακεδονία και τη Θράκη