Νέα επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί της Δευτέρας (26/2) στις Βρυξέλλες, όπου διεξάγεται το Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε., όταν αγρότες εισέβαλαν με τα τρακτέρ τους στο κέντρο της πόλης.

Δεκάδες τρακτέρ με σημαίες και πανό έχουν παραταχθεί σε ουρές, εμποδίζοντας την κυκλοφορία στην πόλη.
«Γεωργία. Ως παιδί την ονειρεύεσαι, ως ενήλικας πεθαίνεις από αυτήν», φωνάζουν οι αγρότες.
Οι αγρότες επιχείρησαν να βάλουν φωτιά σε λάστιχα από τα αγροτικά τους οχημάτων μερικές εκατοντάδες μέτρα από το κτήριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Η αστυνομία έφερε κανόνια νερού για να αποφευχθεί η εξάπλωση της πυρκαγιάς.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι είναι λιγότερο από ένα μήνα μετά την «ιστορική», όπως χαρακτηρίστηκε, αγροτική κινητοποίηση στη βελγική πρωτεύουσα την 1η Φεβρουαρίου, όταν πάνω από 1.300 τρακτέρ κατέκλυσαν τους δρόμους της ευρωπαϊκής συνοικίας, Όπως αναφέρει η βελγική εφημερίδα Le Soir, στη σημερινή διαδήλωση θα συμμετέχουν αγροτικά συνδικάτα από τη Βαλονία και τη Φλάνδρα (νότιο και βόρειο τμήμα του Βελγίου), καθώς και αγρότες από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γερμανία και το Λουξεμβούργο. Οι διαδηλωτές αναμένεται να συναντηθούν στις 11.00 (ώρες Ελλάδας) στην πλατεία Σούμαν, έξω από την έδρα του Συμβουλίου της ΕΕ, όπου θα συνεδριάζουν οι Υπουργοί Γεωργίας.
Μεταξύ των κύριων αιτημάτων των αγροτών που, όπως οι ίδιοι λένε, δεν έχουν ακόμη εισακουστεί, είναι: δίκαια εισοδήματα, μείωση διοικητικών βαρών, τέλος συμφωνιών ελεύθερων συναλλαγών και αύξηση του προϋπολογισμού για την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ).

Δελτε live τα επεισόδεια

Πηγή: Reuters

Προηγούμενο άρθροΜετά την Πάτρα και στα Γρεβενά, μητέρα βρήκε νεκρό τον 27χρονο γιο της
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Φρουρούμενος στο νοσοκομείο ο 42χρονος που μαχαίρωσε τη σύζυγό του