Επιστολή του Ευρωβουλευτή της Ελληνικής Λυσης προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την προσπάθεια της Τουρκίας να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ – ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ.

Ο Ευρωβουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης με επείγουσα επιστολή προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ καλεί σε εγρήγορση και ζητά ενημέρωση για τις προσπάθειες από την Τουρκία να αποκτήσει πυρηνικά όπλα. Δυστυχώς μαζί με την αυξανόμενη προκλητικότητα της Τουρκίας, παρατηρούμε τη ριζοσπαστικοποίηση του καθεστώτος Ερντογάν, όπως αποδεικνύεται από τη σχέση του με τον ISIS αλλά και με τη διάχυτη υποψία ως και βεβαιότητα ότι η Τουρκία υποστηρίζει, εν γνώσει της, τη μετάβαση τρομοκρατών στην Ευρώπη.

Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής προειδοποιεί τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ότι αυτή η γραμμική αύξηση της ανησυχητικής πορείας της Τουρκίας θα συνεχιστεί και, όπως φαίνεται, θα ενταθεί. Οι συνέπειες, πέραν των γειτονικών της κρατών, γίνονται αισθητές στο ευρύτερο ευρωπαϊκό, αραβικό και κεντρο-ασιατικό σύστημα κρατών. Διαπιστώνεται συνεχή διολίσθηση στον τομέα του Κράτους Δικαίου, του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και των καλών σχέσεων με τα γειτονικά κράτη.

Ο Εμμανουήλ Φράγκος κατονομάζει τις αποκαλύψεις που φέρουν την Τουρκία να αναζητά πυρηνικά όπλα. Το “Think tank Foundation for Defense of Democracies”, μέσω του πρώην Τούρκου βουλευτή κ. Aykan Erdemir αλλά και του Τούρκου δημοσιογράφου κ. Abdullah Bozkurt αποκαλύπτει τις σαφείς προθέσεις της Τουρκίας για απόκτηση πυρηνικών όπλων.

Ο Ευρωβουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ προειδοποιεί τον Σαρλ Μισέλ για τη σοβαρότητα της εξέλιξης αυτής. Μόνο τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ διαθέτουν πυρηνικά όπλα και στα πλαίσια της διεθνούς κοινότητας οφείλεται να υπάρχει συνεργασία για τη μη απόκτηση πυρηνικών από τρίτες χώρες. Επίσης με βάση τη συνθήκη ΕΚ και τη συνθήκη Ευρατόμ, ιδίως ο μηχανισμός συνεργασίας στον τομέα της πυρηνικής ασφάλειας, ο μηχανισμός προ-ενταξιακής βοήθειας και ο μηχανισμός σταθερότητας τίθενται νομικές βάσεις για την αποτροπή της απόκτησης πυρηνικών όπλων από την Τουρκία.

Ο Εμμανουήλ Φράγκος ζητά άμεσα πρωτοβουλίες από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την αποτροπή απόκτησης πυρηνικών όπλων από την Τουρκία και καλεί τον Πρόεδρο να παρέχει σαφή και ξεκάθαρη ενημέρωση γι’ αυτές.

Προηγούμενο άρθροΚορωνοϊός-EΟΔΥ: 1.240 νέα κρούσματα, 98 θάνατοι, 550 διασωληνωμένοι
Επόμενο άρθροΓεωγραφική κατανομή: 270 κρούσματα στην Αττική, 232 στη Θεσσαλονίκη.