Επιστολή Δένδια σε Οσμανί: Αλλάξτε την ονομασία στο Euro

Επιστολή προς τον υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων Μπουγιάρ Οσμάνι απέστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται ο ΣΚΑΙ ο Νίκος Δένδιας με αφορμή την συμμετοχή της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου των Σκοπίων στο EURO 2020, υπογράμμισε την ανάγκη για πλήρη, συνεπή και με καλή πίστη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι αν και στην εν λόγω Συμφωνία, όπως προβλέπεται στο άρθρο 1, παράγραφος e, ο κωδικός ονομασίας των Σκοπίων στον Διεθνή Οργανισμό Τυποποίησης (ISO), παραμένει «MKD», η χρήση του εν λόγω ακρωνυμίου στο EURO 2020 δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της διεθνούς πρακτικής, της πλήρους εφαρμογής της συμφωνίας, καθώς και της προσπάθειας διατήρησης μιας θετικής δυναμικής στις διμερείς σχέσεις, η Βόρεια Μακεδονία οφείλει να χρησιμοποιεί σαν ακρωνύμιο γράμματα που να ανταποκρίνονται στο όνομα της, όπως «NM» (North Macedonia) ή εναλλακτικά «RNM» (Republic of North Macedonia).

 

 

Προηγούμενο άρθροΑξιωματούχος EMA: Σύσταση για παύση χορήγησης του AstraZeneca και στους άνω των 60 ετών
Επόμενο άρθροΒαριά πρόστιμα σε δύο καφέ μπαρ της Θεσσαλονίκης για όριο πελατών και ορθίους