Επίσημο: Παρατείνεται το Lockdown – Οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά.

Την παράταση του lockdown στην Ελλάδα για μια εβδομάδα, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, από τις 11 Ιανουαρίου έως 18 Ιανουαρίου, ισχύουν τα εξής:

– Ανοίγουν νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, με βάση τα μέτρα που ισχύουν ήδη και με διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αποχώρησης και με χρήση περισσότερων εισόδων.

– Παραμένει σε αναστολή η λειτουργία του λιανεμπορίου και του click away, κομμωτηρίων και βιβλιοπωλείων.

– Στις εκκλησίες, οι λειτουργίες θα γίνονται χωρίς τη συμμετοχή πιστών για την επόμενη εβδομάδα, ενώ οι κηδείες θα γίνονται με τη συμμετοχή πρώτου βαθμού συγγενών και έως 9 ατόμων.

– Για τις εταιρείες συνεχίζεται η τηλεργασία στον μέγιστο δυνατό βαθμό, καθώς και η εξυπηρέτηση του κοινού μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και κατόπιν ραντεβού, με τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου.

– Τα δικαστήρια θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους με βάση τα μέτρα που ισχύουν σήμερα.

– Για τις αφίξεις από το εξωτερικό, για όσους εισέρχονται στη χώρα έως 21/1 ισχύει υποχρεωτικός προληπτικός περιορισμός για 7 ημέρες καθώς και αρνητικό pcr τεστ 72 vr;vn. Ειδικότερα, για τους εισερχόμενους επιβάτες από το Ηνωμένο Βασίλειο, αυτοί θα υποβάλλονται και σε rapid test κατά την άφιξή τους πριν τους επιτραπεί η είσοδος στη χώρα, ενώ για να βγουν από τον υποχρεωτικό προληπτικό περιορισμό θα πρέπει να υποβληθούν σε μοριακό τεστ και να βγει αρνητικό.

Προηγούμενο άρθροΓεωγραφική κατανομή: 94 κρούσματα στη Θεσσαλονίκη.
Επόμενο άρθροΜητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος: «Η νέα τάξη πραγμάτων θέλει ένα άθεο και αντίχριστο κράτος».