Επιδότηση παγίων δαπανών: Ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων

Ανοίγει μέσα στις επόμενες ώρες η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την έναρξη της πρώτης φάσης υποβολής των αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το πρόγραμμα επιδότησης παγίων δαπανών, που συνολικά ανέρχεται σε 500 εκατ. ευρώ.Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 17 Ιουνίου για τις επιχειρήσεις που χτυπήθηκαν από την πανδημία και είδαν τον τζίρο τους να μειώνεται τουλάχιστον κατά 30% το 2020. Με την ένταξη στο πρόγραμμα οι επιχειρήσεις θα λάβουν «κουπόνι» για την πληρωμή φόρων και ασφαλιστικών εισφορών.

Με βάση τα στοιχεία που θα δηλώσουν οι επιχειρήσεις στο έντυπο Ε3 της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος η πλατφόρμα θα βγάζει αυτόματα τα ποσά που δικαιούται κάθε πληγείσα επιχείρηση.

Η διαδικασία θα τρέξει σε τρεις φάσεις:

1. Οι επιχειρήσεις θα υποβάλουν στην πλατφόρμα την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

2. Στη συνέχεια οι επιχειρήσεις θα πρέπει να σπεύσουν να υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις Ε1 και Ε3 όπου θα καταγράφονται αναλυτικά οι επαγγελματικές δαπάνες. Με βάση τα στοιχεία που θα δηλώσουν οι επιχειρήσεις στο έντυπο Ε3 της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος η πλατφόρμα θα βγάζει αυτόματα τα ποσά που δικαιούται κάθε πληγείσα επιχείρηση.

3. Η πλατφόρμα θα ανοίξει ξανά για την υποβολή της οριστικής αίτησης από τον ενδιαφερόμενο για τη χορήγηση του πιστωτικού.

Ανάλογα και με τις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις που θα προκύψουν και ανάλογα με τις ζημιές που υπέστησαν το 2020 θα λάβουν ένα πιστωτικό σημείωμα στο Taxisnet και ένα ακόμα στον λογαριασμό τους στον ΕΦΚΑ. Με τα «κουπόνια» θα πληρώνουν, μέσω συμψηφισμού, φόρους και εισφορές έως το τέλος του έτους.

Προηγούμενο άρθροΧωρίς ρεύμα Χορτιάτης-Πανόραμα
Επόμενο άρθροΣΥΡΙΖΑ:Μην ξαναπιάσει στο στόμα του τον όρο «λαϊκισμός» ο πρώην Μακεδονομάχος κ. Μητσοτάκης