Επίδομα θέρμανσης: Τα νοικοκυριά παροτρύνονται να προτιμήσουν το πετρέλαιο φέτος-Πότε ανοίγει η πλατφόρμα myθέρμανση

Τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να εκδοθεί η ΚΥΑ για το επίδομα θέρμανσης όπου ορίζονται τα κριτήρια και οι δικαιούχοι, σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να στρέψει τους καταναλωτές στην κατανάλωση πετρελαίου για τη θέρμανση των νοικοκυριών τους.

Έτσι λοιπόν, όσοι γυρίσουν την πλάτη τους στο φυσικό αέριο, , ακόμα και στο air condition και επιλέξουν το πετρέλαιο θα λάβουν διπλάσιο επίδομα θέρμανσης για το πετρέλαιο που θα έχουν αγοράσει σε μειωμένη τιμή κατά 0,25 ευρώ το λίτρο.
Η πλατφόρμα myΘέρμανση της ΑΑΔΕ για την υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους αναμένεται να ανοίξει στα τέλη του μήνα, ενώ τα πρώτα χρήματα θα φανούν στις αρχές Δεκεμβρίου.
Τα νοικοκυριά που ΄έχουν επιλέξει το πετρέλαιο θέρμανσης και έλαβαν και πέρυσι επίδομα θέρμανσης θα πάρουν φέτος μεγαλύτερο επίδομα θέρμανσης λόγω της αύξησης από 300 σε 350 ευρώ της βάσης υπολογισμού του επιδόματος.
Όλοι οι νέοι δικαιούχοι οι οποίοι θα λάβουν διπλάσιο επίδομα.
Στην κατηγορία αυτή ανήκουν τόσο τα νοικοκυριά που δικαιούνται για πρώτη φορά επίδομα θέρμανσης λόγω αύξησης των εισοδηματικών κριτηρίων όσο και εκείνα που θα χρησιμοποιήσουν για πρώτη φορά ως πηγή θέρμανσης το πετρέλαιο.

Προηγούμενο άρθροΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΕΚΧΩΡΗΣΗΣ “ΛΙΒΥΚΗΣ ΑΟΖ” ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους μετά από αναστάτωση που δημιούργησε μεθυσμένος επιβάτης