Επίδομα θέρμανσης: Πότε θα πληρωθεί η επόμενη δόση στους δικαιούχους

Μέχρι και το πέρας της νέας προθεσμίας, δηλαδή την 13η Ιανουαρίου, χιλιάδες νοικοκυριά υπέβαλαν αίτηση στην εφαρμογή «MyΘέρμανση», για το επίδομα θέρμανσης.
Συγκεκριμένα, οι αιτήσεις χορήγησης επιδόματος θέρμανσης άγγιξαν τις 1.235.001, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ.
Η πρώτη δόση του επιδόματος θέρμανσης θυμίζουμε ότι καταβλήθηκε μέσα στον Δεκέμβρη. Πλέον, ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την επόμενη πληρωμή.
Ειδικότερα, για αγορές μέχρι 31 Ιανουαρίου, τα ποσά θα καταβληθούν στις 28 Φεβρουαρίου, όπου είναι προγραμματισμένη να γίνει η δεύτερη φάση των πληρωμών.
Για παραγγελίες που θα γίνουν από 1 Φεβρουαρίου έως και 31 Μαρτίου, οι πληρωμές θα γίνουν στην τρίτη φάση που είναι προγραμματισμένη για τα τέλη Απριλίου (28/4).
Να τονιστεί ότι για να ληφθεί όλη η επιδότηση, θα πρέπει η αξία της αγοράς του πετρελαίου να είναι διπλάσια της επιδότησης που έχει να λαμβάνει κάθε δικαιούχος. Αν δεν καλυφθεί το ποσό τότε η επιδότηση περιορίζεται στο μισό.
Σημαντικότατη λεπτομέρεια είναι επίσης να συμφωνεί το ΑΦΜ του αιτούντος με το ΑΦΜ που υπάρχει στο τιμολόγιο αγοράς.
Τα ποσά του επιδόματος θυμίζουμε ότι κυμαίνονται μεταξύ 100 ευρώ και 800 ευρώ, με προσαύξηση στα 1.000 ευρώ για κατοίκους περιοχών με πολύ κρύο όπως η Φλώρινα, η Κοζάνη, κ.α., ενώ για νέους δικαιούχους και όσους εγκατέλειψαν το φυσικό αέριο για να βάλουν πρώτη φορά πετρέλαιο θέρμανσης, το επίδομα διπλασιάζεται μέχρι και 1.600 ευρώ.

Προηγούμενο άρθροΜητέρα 12χρονης από τον Κολωνό – Παραμένει στη φυλακή – Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισής της
Επόμενο άρθροΣυγκλονίζουν οι γονείς του Άλκη: «Τη συγγνώμη να τη δώσουν μπροστά στο μνήμα του»