Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνει η νέα πληρωμή για το επίδομα θέρμανσης στους δικαιούχους. Πιο συγκεκριμένα έως τις 29 Απριλίου 2022 θα πραγματοποιηθούν οι πληρωμές για τις αγορές που θα έχουν τιμολογηθεί έως τις 31 Μαρτίου 2022 και υπό την προϋπόθεση ότι όλα τα απαιτούμενα στοιχεία θα έχουν καταχωρηθεί έως και τις 15 Απριλίου 2022.

Να υπενθυμιστεί ότι στις 25 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης, σε 457.742 δικαιούχους για το σύνολο των αγορών που τιμολογήθηκαν έως τις 31 Ιανουαρίου 2021 και η αίτηση καταχωρήθηκε έως τις 15 Φεβρουαρίου 2022.

Οι δικαιούχοι:

Το επίδομα καταβάλλεται σε αυτούς που έχουν κάνει αγορές πετρελαίου ή φυσικού αερίου ή άλλων καυσίμων θέρμανσης και για αγορές καυσόξυλων ή πέλετ για όσους διαμένουν μόνιμα σε ορεινές περιοχές.

Φυσικά πρόσωπα άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή εν διαστάσει ή διαζευγμένα, τα οποία για τη θέρμανσή τους καταναλώνουν πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης ή φυσικό αέριο ή υγραέριο ή καυσόξυλα ή βιομάζα (πέλετ).

Τα φυσικά πρόσωπα, για την κατανάλωση των επιδοτούμενων με την παρούσα ειδών καυσίμων θέρμανσης, για τα ακίνητα τα οποία χρησιμοποιούν ως κύρια κατοικία κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης, είτε αυτά μισθώνονται είτε είναι δωρεάν παραχωρούμενα ή ιδιοκατοικούνται.

Ειδικά για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης στους καταναλωτές καυσόξυλων και βιομάζας (πέλετ) τίθεται ως πρόσθετη προϋπόθεση το ακίνητο να βρίσκεται σε οικισμό με πληθυσμό ίσο ή κατώτερο των 2.500 κατοίκων και ο αντίστοιχος συντελεστής επιδότησης να είναι ίσος ή μεγαλύτερος του 0,8

 

Προηγούμενο άρθροΣοκ στον Βόλο από τον θάνατο 38χρονης έξω από τράπεζα
Επόμενο άρθροΣτο νοσοκομείο ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος μετά από αδιαθεσία που αισθάνθηκε