Σε εξέλιξη βρίσκεται ήδη η δεύτερη πληρωμή στους δικαιούχους που έκαναν αίτηση τον Δεκέμβριο για επίδομα θέρμανσης, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι και τα τέλη Φεβρουαρίου.

Ειδικότερα, έως τις 29 Φεβρουαρίου αναμένεται να καταβληθεί η δεύτερη δόση για το σύνολο των αγορών που έχουν τιμολογηθεί έως την 31η Ιανουαρίου 2024 και υπό την προϋπόθεση πως καταχωρήθηκαν τα απαιτούμενα στοιχεία έως και την 15η Φεβρουαρίου 2024.
Η τρίτη δόση αναμένεται να καταβληθεί έως την 30η Απριλίου 2024 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Μαρτίου 2024 και υπό την προϋπόθεση καταχώρησης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Απριλίου 2024.
Υπενθυμίζεται πως τα καύσιμα που καλύπτονται από το επίδομα θέρμανσης είναι:
Το πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης,
το φωτιστικό πετρέλαιο (μπλε κηροζίνη),
το φυσικό αέριο,
το υγραέριο,
τα καυσόξυλα,
η βιομάζα (πέλετ) και η θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης.
Σημειώνεται πως ο κάθε δικαιούχος θα πρέπει να έχει πραγματοποιήσει αγορές των επιδοτούμενων ειδών καυσίμων από την 1η Οκτωβρίου 2023 έως και την 31η Μαρτίου 2024. Για το πετρέλαιο θέρμανσης οι αγορές πρέπει να έχουν γίνει από την 13η Οκτωβρίου 2023, ημερομηνία που ξεκίνησε η διάθεση του καυσίμου στις αγορές. Για τα καυσόξυλα οι αγορές πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί από την 1η Ιουνίου 2023 έως και την 31η Μαρτίου 2024.

Προηγούμενο άρθροΒόλος: Συνταξιούχος γιατρός, πυρομανής, έβαλε φωτιά στο ίδιο του το σπίτι
Επόμενο άρθροΤραγωδία στην Πάτρα: Δύο νεαροί νεκροί σε τροχαίο με μηχανή