Επίδομα θέρμανσης: Ανοιχτή η πλατφόρμα έως 13 Ιανουαρίου για όσους δεν πρόλαβαν

Δεύτερη ευκαιρία για τα νοικοκυριά που δεν πρόλαβαν να υποβάλλουν αίτηση έως τις 9 Δεκεμβρίου, να λάβουν το επίδομα θέρμανσης. Η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «myΘέρμανση» θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 13 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της ΑΑΔΕ, οι αιτήσεις χορήγησης επιδόματος θέρμανσης έχουν φτάσει μέχρι σήμερα τις 1.170.589.
Από την Πρωτοχρονιά ωστόσο αναμένεται να αυξηθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης. Αυτό θα συμβεί καθώς «ψαλιδίζεται» κατά 10 λεπτά (από τα 25 πάει στα 15) το λίτρο η επιδότηση στην αντλία, ενώ παράλληλα οι διεθνείς τιμές του «μαύρου χρυσού» έχουν αρχίσει και πάλι να ανεβαίνουν το τελευταίο διάστημα.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το παρατηρητήριο τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης, στο τελευταίο δελτίο επισκόπησης τιμών υγρών καυσίμων (23/12), η μέση τιμή (πανελλαδικά) στο πετρέλαιο θέρμανσης ήταν στα 1,127 ευρώ το λίτρο.
Την ίδια ώρα, στις διεθνείς αγορές το πετρέλαιο έχει πάρει ανοδική τροχιά. Σήμερα ξεκίνησε με μια άνοδο της τάξης του 0,77% και το βαρέλι πωλείται στα 85,15 δολάρια. Στις αρχές Δεκεμβρίου είχε υποχωρήσει ακόμα και κάτω από τα 75 δολάρια.

Προηγούμενο άρθροΦιλιππίνες:13 νεκροί και 19 αγνοούμενοι λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα
Επόμενο άρθροΊλιον: Στη φυλακή και άλλοι 2 ανήλικοι κατηγορούμενοι για τον βιασμό του 15χρονου