Επίδομα παιδιού : Πότε πληρώνεται η τέταρτη δόση

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ, προσωρινά κλειστή είναι η πλατφόρμα αιτήσεων Α21–Επίδομα Παιδιού, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία εκκαθάρισης της πληρωμής της 4ης δόσης.

Η καταβολή του επιδόματος θα πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου 2022.
Υπενθυμίζεται πως για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού, θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση η οποία αποθηκεύτηκε προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού θα συμπεριληφθούν στους δικαιούχους της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ύψους 250 ευρώ, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ το Σαββατοκύριακο.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, το επίδομα αφορά χαμηλοσυνταξιούχους, ανασφάλιστους υπερήλικες, άτομα με αναπηρία και μακροχρόνια ανέργους. Οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ) θα λάβουν μία ακόμα δόση, ενώ οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιών θα λάβουν μιάμιση δόση.
Το επίδομα θα δοθεί εντός Δεκεμβρίου.
Τα ποσά
Το ποσό του επιδόματος παιδιού θα υπολογίζεται αυτόματα ύστερα από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης του τρέχοντος έτος. Επιπλέον, αυτό ισχύει και ενδεχόμενες τροποποιήσεις που μπορεί να προκύψουν.
Σε περίπτωση το εισόδημα του 2021 είναι υψηλότερο εκείνου του 2020, τότε εφόσον προκύψει αλλαγή στην κατηγορία ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος, το καταβαλλόμενο επίδομα μπορεί να μειωθεί και να ακολουθήσουν στη συνέχεια οι απαιτούμενοι συμψηφισμοί έως την εξόφληση της διαφοράς.

Προηγούμενο άρθροΝέα πρόκληση από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου: «Ο Έλληνας συνεχίζει να ξύνεται και να ξύνεται.. Mαζέψτε τα μυαλά σας και συνέλθετε»
Επόμενο άρθροΕργασίες διαγράμμισης στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Γαλάτιστας-Αρναίας-Παλαιοχωρίου