Επίδομα παιδιού: Άνοιξε σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα

Back view of mother walking down the street with a little son with a backpack on sunny summer day

Άνοιξε σήμερα, 30 Μαρτίου 2022, η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 που αφόρα το Επίδομα Παιδιού, προκειμένου να υποβάλουν αίτηση όσοι δικαιούχοι δεν την είχαν υποβάλει  έως τις 11 Μαρτίου 2022, οπότε και έκλεισε η πλατφόρμα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), οι δικαιούχοι του επιδόματος θα μπορούν να υποβάλουν την αίτηση στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ (idika.gr) ή μέσω του διαδικτυακού τόπου opeka.gr, με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet.

Από τον ΟΠΕΚΑ διευκρινίζεται  ότι για το κλείσιμο της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, καθώς και για την χορήγηση της επιπλέον έκτακτης ενίσχυσης σε δικαιούχους, θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Το δικαιούμενο ποσό θα υπολογιστεί, βάσει των εξαρτώμενων τέκνων, που θα δηλωθούν στο Α21 του 2022 και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2021.

Μέχρι την υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του φετινού έτους , θα λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του δικαιούμενου ποσού τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2020.

 

Προηγούμενο άρθροΈκτακτη διακοπή νερού σε περιοχή της Θεσσαλονίκης
Επόμενο άρθροΓερμανία: Ενεργοποιήθηκε το σχέδιο έκτακτης ανάγκης για το φυσικό αέριο