Επέστρεψε στην ΠτΔ την εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης ο Νίκος Ανδρουλάκης

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συναντήθηκε το απόγευμα με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, στον οποίο παρέδωσε τη διερευνητική εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης, όπως προβλέπει το Σύνταγμα.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Ανδρουλάκης, αφού ευχαρίστησε την Πρόεδρο, δήλωσε ότι «σύμφωνα με τη λαϊκή ετυμηγορία, πιστεύω ότι δεν υπάρχει περιθώριο προγραμματικών συγκλήσεων, για αυτό επιστρέφω ως άγονη άμεσα τη διερευνητική εντολή».

Στο διάλογο που είχε με την ΠτΔ ανέφερε επίσης ότι: «όπως σημείωσα και το βράδυ της Κυριακής, ο ελληνικός Λαός ανέδειξε μια πολύ μεγάλη ανάγκη: να υπάρχει στον τόπο μας ισχυρή, αξιόπιστη, προοδευτική δύναμη, που να μπορεί να είναι φρουρός του Κράτους Δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων – ιδιαίτερα μετά από αυτά που περάσαμε στην πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια – να διασφαλίσει ένα κοινωνικό κράτος δημόσιας Υγείας και δημόσιας Παιδείας, που να μπορεί να μειώσει τις κοινωνικές ανισότητες, που έχουν κλιμακωθεί και, βέβαια, να υπηρετήσει ένα σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης για τους πολλούς και όχι μόνο για τους λίγους. Και σ’ αυτή την ανάγκη θα κάνω ό,τι περνάει απ’ τα χέρια μου για να ανταποκριθώ, διότι είναι πραγματικά εθνικό καθήκον να υπάρχει αυτή η ισχυρή αξιόπιστη προοδευτική δύναμη».

Απο την πλευρά της η κυρία Σακελλαροπούλου τόνισε απαντώντας στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ: «’Αρα θα περάσουμε στο επόμενο στάδιο σύμφωνα με όσα προβλέπει το Σύνταγμα και εύχομαι να έχουμε την καλύτερη λύση για τον τόπο».

Προηγούμενο άρθροΠαράταση στην ημερομηνία της προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων
Επόμενο άρθροΣυνελήφθη 35χρονος για βιασμό και εκδικητική πορνογραφία σε βάρος ανήλικης