Επείγουσα αεροδιακομιδή 7χρονου ασθενούς από το Ωνάσειο στη Ρώμη για μεταμόσχευση καρδιάς

Επείγουσα επιχείρηση μεταφοράς 7χρονου ασθενούς του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου (ΩΚΚ), από εξειδικευμένη ομάδα Ιταλών ιατρών, στο Νοσοκομείο Bambino Gesu της Ρώμης πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου.

Όπως αναφέρει η κοινή ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) και του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου (ΩΚΚ), προ ολίγων ημερών το παιδί παρουσίασε ταχύτατα εξελισσόμενη καρδιακή ανεπάρκεια.

Έτσι, κρίθηκε απαραίτητο να ενταχθεί σε μηχάνημα εξωσωματικής κυκλοφορίας (ECMO), για την υποστήριξη της καρδιακής και της αναπνευστικής του λειτουργίας και να μεταφερθεί στην Ιταλία, για να νοσηλευτεί σε κέντρο, όπου πραγματοποιούνται παιδιατρικές μεταμοσχεύσεις καρδιάς.

Την Τρίτη στις 12:45 μ.μ. το ιταλικό αεροσκάφος προσγειώθηκε στον Διεθνή Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» φέροντας 12μελή ομάδα ιατρών και τεχνικών, ο οποίοι σε συνεργασία με την αντίστοιχη ομάδα του ΩΚΚ προετοίμασαν και παρέλαβαν τον μικρό ασθενή. Στις 8:30 μ.μ. ώρα Ελλάδος το παιδί είχε ήδη εισαχθεί στην κλινική μεταμοσχεύσεων του Παιδιατρικού Νοσοκομείου της Ρώμης Bambino Gesu, όπου σε άμεση προτεραιότητα θα αναμένει για συμβατό καρδιακό μόσχευμα το επόμενο χρονικό διάστημα.

«Τόσο ο ΕΟΜ, όσο και το ΩΚΚ, ευελπιστώντας και στοχεύοντας πάντα στην επαρκή ανάπτυξη του εγχώριου μεταμοσχευτικού προγράμματος, εύχονται την ταχεία ανάρρωση του παιδιού και ευχαριστούν θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στην ιδιαίτερη αυτή επιχείρηση, όπου ο επαγγελματισμός, η ετοιμότητα ανταπόκρισης, αλλά και η ανθρωπιά, συνέθεσαν μια δυνατή και αποτελεσματική ”αλυσίδα ζωής” για τον μικρό ασθενή» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Παράλληλα, απευθύνονται «Ιδιαίτερες Ευχαριστίες σε: Γραφείο Πρωθυπουργού Ελλάδος, Γραφείο Υπουργού και Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, Γραφείο Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, Γενικό Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ/ΚΕΠΙΞ), Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ), Κέντρο Επιχειρήσεων Ελληνικής Αστυνομίας, Δ/νση Τροχαίας Αττικής, Ομάδα ”Δίας”, Κέντρο Επιχειρήσεων Αστυνομίας, Επόπτες Ασφαλείας Διεθνούς Αερολιμένα ”Ελ. Βενιζέλος”, Δ/νση Διεθνών Ασφαλιστικών Σχέσεων ΕΟΠΥΥ, Προξενικές Αρχές σε Ελλάδα και Ρώμη, Γραφείο Πρωθυπουργού Ιταλίας, Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας Ιταλίας, Παιδιατρικό Νοσοκομείο Bambino Gesu Ρώμης, Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων Ιταλίας (CNT)».

Προηγούμενο άρθροΑστυνομική βία καταγγέλλει ο Χότζογλου στον FOCUS FM 103,6:”Άρχισαν να μας χτυπάνε με τα γκλοπ αναίτια, ενώ μιλάγαμε με το Γενικό Διευθυντή”
Επόμενο άρθροΝότια Αφρική: Καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος από χολέρα